ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimlerinin en çok konuşulduğu ilçe olan Çiğli’de, delege seçimleri netleşse de kongreye bir aydan daha az zaman kalmasına rağmen, adaylar henüz netleşmedi. Mevcut ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu’nun mavi listesine karşı ezici bir galibiyet alan beyaz listenin 5 farklı başkan adayı olduğu konuşulurken, delege seçimlerinin parlayan ismi Erkan Akar, gazetemize yaptığı ziyarette çok özel açıklamalarda bulundu.

“İNSANLARI DEĞİŞTİRMEK İÇİN EMEK HARCAMAK LAZIM”

Küçük Çiğli’de başarılı olmalarının sebeplerine dair açıklamalar yapan Akar, “Artı 1 için kapı kapı, ev ev dolaşarak sokakta siyaset yapmamız lazım. Başka partilere oy veren komşularımızın kapısını çalmazsak, onlarla konuşmazsak nasıl kazanacağız?” dedi.

Delege seçimleri döneminde kapıları çalarak üyelerden oy istediğinde yaşadığı bir anıyı anlatan Erkan Akar, “Sen başkan adayısın, sen neden kapımıza geliyorsun, senin adamların gelmeli dediler. Bir işçi olarak aday olduğuma inanamadılar. Siyasetin yapılma şeklini değiştireceğim” şeklinde konuştu. Akar şöyle dedi: “İlk başta belki insanları hemen ikna edemeyebiliriz ama zamanla insanlar samimiyeti gördüğünde değişecektir. Kimseyi kırmadan incitmeden topluma bir şeyler kazandırmak lazım.  Ben kazanırsam, karargâhımız İlçe Başkanlığı olmayacak. Bizim karargâhımız ilçe aracımız olacak. Aracımız ve sandalyelerimizle birlikte, icabında çayımızla birlikte mahalle mahalle gezeceğiz. ‘Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir’ diye bir söz var Mustafa Kemal için…  İnsanları değiştirmek için emek harcamamız lazım”

“AYLAR ÖNCESİNDEN KOÇER, BUĞA VE GÜMRÜKÇÜ’YLE GÖRÜŞTÜM”

Aynı listeden 5 farkı başkan adayının çıkmasına dair görüşünü sorduğumuz Akar, beyaz listenin diğer başkan adaylarının aday olduğunu delege seçimleri bittikten sonra, delegelere teşekkür toplantılarında duyduğunu söyledi. Akar şöyle konuştu: “Beş aday arkadaşımızla toplantı yaptık. İkinci ve üçüncü toplantıları da yapacağız belki... Ben bu süre içerisinde arkadaşlarımızı ikna edebileceğimi düşünüyorum. Arkadaşlarımın hepsinin çok kaliteli olduğuna ve çok iyi bir şekilde bu görevi yapacaklarına inanıyorum. Ben sokağın içinden geliyorum ve o sokaktan bana yönelik talep var. Arkadaşlarımın da bu talebi gördüğü inancındayım. Ben bu yola 7 ay önce çıkarken, Ali Rıza Koçer’e aday olmak istediğimi söyledim. O da sağ olsun kalktı ve gözlerimden öptü. ‘Medeni cesaretinden ötürü seni kutluyorum. Yürü, ben senin arkandayım’ dedi. Akabinde, Aziz Buğa başkanımla bu düşüncemi paylaştım. O da toplum nezdinde bana yönelik sevgi olduğunu söyledi ve bu işi başarabileceğimi söyleyerek ‘Ben senin arkandayım, inandığın yolda yürü’ dedi. Bu ekibin önemli bir parçası olan sevgili İl Başkan Yardımcımız Utku Gümrükçü’ye de 6 ay önce, ‘Başkanım sen bu dönem ilçe başkanlığına aday mısın? Eğer sen aday olacaksan,  ben aday olmam’ diye sordum ve açıklama yaptım. O da ‘Hayır adaylık düşünmüyorum, aday değilim’ dedi. Aday olmadığını öğrenince, kendisine bu dönem aday olarak çalışmak istediğimi söyledim. Sağ olsun takdir etti, ‘Sevdiğimiz bir arkadaşımızsın, yanındayız. Küçük Çiğli çok önemli bir yer. Karşında mevcut belediye başkanımız ve ilçe başkanımız var. Orayı kazanabilirsen zaten devrim yapmış olursun. İşin çok zor, başarılar diliyorum’ dedi. Tüm bu görüşmelerden sonra, özellikle Küçük Çiğli mahallesini kazanmak için, ilkeli ve dürüst bir şekilde çalışmalara eşim Sevda Akar ve ekip arkadaşlarım ile birlikte başladım. Delege seçimlerinin genellikle en yaygın yöntemi, rakibini eleştirmek ve yıpratmaktır. Gittiğim hiçbir kapıda mevcut ilçe başkanımız ve yönetimini ve belediye başkanımızı kesinlikle eleştirilerin odağı noktasına getirip bir çalışma yapmadım. Onları hiçbir şekilde eleştirmeden, kendimi ve nasıl bir CHP olması gerektiğini anlatarak çalışmalarımı yaptım.  Bu yöntem bana başarıyı getirdi.

Özellikle bazı kapılarda çok ilginç söylemlerle karşılaştım. Mesela, ‘Sen başkan adayısın, sen neden kapımıza geliyorsun, senin adamların gelmeli’ şeklinde söylemler duydum. Bu da politikaya bakış açımın farklı olduğunu göstermek için iyi bir olanak sağladı bana.”

“B, C, D PLANLARIM YOK”

Akar açıklamalarını şöyle tamamladı: “Delege seçimleri döneminde, bazen kendi arkadaşlarımızın da Küçük Çiğli’yi kazanacağımıza inanmadığını fark ediyordum. Ama ben başından beri buna inanıyordum. Sanırım bir kısım arkadaşımız Küçük Çiğli’yi kazanmamıza hem de büyük bir oy farkı ile kazanmamıza şaşırmış olabilir. Ancak bence politika, inanmak ve kararlı durmayı gerektirir. Şimdi İlçe Başkanlığı adaylığım için, B, C, D planlarım yok. Tek planım var, A planı; o da beyaz listeden İlçe Başkanı adayı olarak çıkmamdır. Adaylığıma da arkadaşlarımın destek vereceğine yürekten inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi