CİHAN SAMGAR / İZGAZETE - Ziyarette öncelikle söz alan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Özkan’ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi. Daha sonra söz alan Özkan, partisinin iktidar hedefinden ‘Cumhur İttifakı’ na, yaklaşan tüzük kurultayından seçimlerdeki sandık güvenliğine kadar birçok konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ‘Ateş bacaya yükselmeye başladı ama korkunun ecele faydası yok, 2019’da 3 seçimi de kazanacağız’ diyen Özkan, ‘Türkiye’nin gönderine Atatürk’ün sancağını yeniden dikeceğiz.’ dedi.

‘İZMİR TÜRKİYE’NİN, KONAK GÖNLÜMÜN İNCİSİ’

Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra ilk olarak CHP Konak İlçe Örgütünü ziyaret eden Özkan, “İzmir Türkiye’nin, Konak gönlümün incisi. Ben bu ilçenin üyesiyim neferiyim. İzmir’deki siyasal mücadeleme buradan başladım. Sizlere teşekkür etmek için Konak’tan başladım.” sözleriyle ifade etti.

‘TÜRKİYE’NİN GÖNDERİNE ATATÜRK’ÜN SANCAĞINI YENİDEN DİKECEĞİZ ‘

Hedeflerinin 2019’daki seçimleri kazanmak ve iktidar olmak olduğunu dile getiren Özkan, “Ülke olarak ekonomik sosyal felaketten geçiyoruz. Çocuklarımıza kadınlarıma karşı suçlar işleniyor. Eğitim çöküşte. Türkiye’yi bu zor durumdan çıkartacağız. Bununla ilgili her türlü programımız hazır. 1 ay içinde sokakta olacağız. Hangi mücadele yöntemleriyle karşımızdaki cepheyi yeneceğimizin planlamasını bitirmiş olacağız. El ele omuz omuza yürüyeceğiz. 2019’da Türkiye’nin gönderine Mustafa Kemal Atatürk’ün sancağını yeniden dikeceğiz. Bugün sıkışan, giderek küçülen dertleri büyüyen dünyaya Atatürk’ü yeniden anlamak isteyenlere kocaman bir pencere açacağız. Küçük dünya genişleyecek, aydınlanacak. Onun ahlakı ve erdemiyle yeniden Türkiye’yi yaratacağız. O Türkiye’de kadınları kimse öldüremeyecek, çocukları kimse taciz edemeyecek, o Türkiye’de açlığı, yoksulluğu 5 yıl içinde bitireceğiz, terör eski kötü bir anı olarak kalacak. 2019’da 3 seçim yaşayacağız, 3 seçimi de kazanacağız size söz veriyoruz. Hep birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.” dedi.

Açıklamalarında iktidara da yüklenen Özkan, “Onlar mutsuz ve umutsuzlar. Çünkü yolsuzluklarla, yasaklarla, hukuksuzlukla boğuldular artık yapabilecekleri hiçbir şey yok can havliyle bize saldırıyorlar. Kulaklarınızı onlara tıkayın, halkla kucaklaşın. Biz kazanacağız. Hep beraber biz kazanacağız. Memleket aşkıyla doluyuz. Aşk eksiklerin tamamlanmasıdır. Bizi Türkiye tamamlayacak biz Türkiye’nin eksiklerini tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

‘NE İTTİFAK NE CEPHE ONLARI KURTARAMAZ’

İYİ Parti ile ilgili sorulan bir soruya ‘Yeni kurulan bütün siyasi partilere başarılar diliyoruz’ diyen Özkan, AKP ve MHP arasında yapılacak olan ‘Cumhur İttifak’ı için de “Ne ittifak ne cephe onları kurtaramaz. Sandıkta hesap soracağız. Onları adaletin önüne çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

SANDIK GÜVENLİĞİ

2019’da yapılacak seçimlerdeki sandıkların güvenliği için Özkan, “2 milyon seçmenin oy kullandığı, 10670 sandıkta Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sadece biz değil hiçbir parti bir kişi koyamadı sandıkların başına. Biz yeni bir örgütlenme gerçekleştiriyoruz. Bu örgütlenme ile mutlaka ve mutlaka bu sandıkların başına en az 2 kişi yerleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kadar büyük bir parti olduğunu anlatmak için söylüyorum, öyle televizyonlara falan çok yansımadı, biri 19 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere 4 Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisini Güneydoğu’da sandıklara sahip çıkmak istediği için vurup öldürdüler. O yüzden bu işi biz namus meselemiz olarak görüyoruz.” dedi.

'GENEL BAŞKAN TEVECCÜH GÖSTERDİ'

Özkan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almamasına rağmen parti meclisine seçilmesine ilişkin bir soruya “Liste delmek önemli bir şey değil. Hepimiz CHP’nin fertleriyiz. O listede yer yoktur öbür listede yer alırsınız. Siyaset elinizdekilerle yemek yapma sanatıdır. MYK sürpriz oldu. Genel Başkan teveccüh gösterdi. PM’de MYK’da yer almasam da geçmişte yaptığım gibi elimden geleni yapardım. Biz partinin ülkenin hizmetkârıyız. Eskiden 4 saat uyuyordum şimdi 3 saat uyuyorum. CHP bir yumruk gibi kenetlenmiştir. Mustafa Kemal’in aydınlığıyla Türkiye’yi baştan başa yıkayacağız. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için.” dedi.

'AZİZ BEY İLE YAN YANA OMUZ OMUZAYIZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile genel başkan yardımcısı olarak iletişiminin nasıl şekilleneceği sorusuna Özkan, “Aziz Bey bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız. Kendisine sevgi saygı duyuyoruz. Yan yana omuz omuzayız. Yerel yöneticiyle Genel Merkez yöneticisinin ayrısı gayrısı olmaz. Aziz Bey veya başka bir yöneticiyle genel merkez yöneticisinin karşı karşıya gelmesi söz konusu değil. Biz Büyükşehir‘i yeniden kazanacağız. İzmir’de CHP’nin sancağını asla yere indirmeyeceğiz. İzmir CHP’dir, CHP kalacak.” dedi.

‘2 DEFA ADAY OLUP SEÇİLEMEYEN İÇİN DE GEÇERLİ OLACAK MI?’

Basın mensuplarının son kurultayda Genel başkan adayı olan Muharrem İnce’nin ‘Üst üste iki genel seçimde başarılı olamayan Genel Başkan’ın değişmesi’ yönündeki tüzük önerisinin hatırlatılması üzerine Özkan, “2 defa aday olup seçilemeyen için de geçerli olacak mı?” yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi