TUGAY CAN / İZ GAZETE – Can Radyo’da Gökhan Kafalı’nın sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Bu ülkenin en büyük gerçeği, halkının yoksul durumda olmasıdır. Çünkü onlara iş imkanı veremiyoruz. Tüm bunlar için merkezi hükumetten bir şey beklemeye gerek yok. Merkezi hükumet 17 yıldır bizim eksikliklerimizden besleniyor zaten. Biz el ele vereceğiz ve Türkiye’ye baharı getireceğiz. Türkiye özgürlüklerin bu kadar daraldığı bir ortamda daha fazla yolculuk yapamaz. Bu yolculuğu daha refah içerisinde sürdürecektir. Yerel seçimlerden sonra Türkiye daha çok genişleyecek ve ferahlayacak. Yaralarımızı sarıp daha güzel bir yolculuğa başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

‘HALKIMIZI ETKİLEMESİNE İZİN VERMİYORUZ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin medyada sürekli iç kavgaların yaşandığı bir parti olarak görünmesinin yanlış olduğunu kaydeden Özkan, “Bazı arkadaşlarımız zaman zaman, parti politikalarından, partinin ürettiği gündemden değişik şeyler söylüyorlar ya da öyle anlaşılabilecek şeyler söylüyorlar. Bunlara gereken düzeltmeleri yapıyoruz. Onlarla konuşuyoruz, gerektiği noktada disiplin mekanizmalarını devreye sokuyoruz. Ancak halkımızı etkilemesine asla izin vermiyoruz.” diye konuştu.

‘3. KÖPRÜYE VERİLEN PARA İLE İŞSİZLİĞİ BİTİRİRDİK’

AKP tarafından belirlenen 2019 yılı bütçesi hakkında konuşan Özkan şu ifadeleri kullandı;

“Bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti’nin faiz ve borç batağında olduğunu gösterir. Yatırım dediğimiz şey istihdam için gerçekleşir. Üretilenler de bir iş olanağı yaratmıyor. Mesela 3. köprü bize bir iş imkanı sağlamadı, aksine cebimizdeki parayı alıyor. Biz 8 milyar lirayı oraya yatıracağımıza, o 8 milyar lira ile tarım ve hayvancılık endüstrisi oluştururduk. Orada yaklaşık 1 milyon kişiyi de istihdam ederdik. Bu gelir ile Türkiye’nin faiz ve borç batağından kurtarırdık. Üretim ekonomisinden kopmuş, kendi coğrafyasının gerçekleriyle hareket etmeyen bütçeyi kabul etmiyoruz. Bugünkü bütçenin bir gerçekliği bulunmamaktadır. Buna bütçe değil gasp derler. Bugün halkın parası gasp edilerek tefecilere verilmektedir. En büyük mücadelemiz üretim ekonomisine geçerek işsizliğe son vermek olmalıdır. İzmir üretirse Türkiye büyük olur güçlü olur. Sadece İzmir değil, tüm Türkiye kazanır. Biz halkın parasını gaspçıya rantçıya bırakmayacağız. İzmir’in yeşilini, denizini, ağacını, taşını tefeciden, yağmacıdan ve beton yüreklilere teslim etmeyeceğiz.”

‘İZMİR’E HESAP VERECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR’

AKP’li Nihat Zeybekci’nin İzmir ile ilgili ifadeleri hakkında da değerlendirmede bulunan Özkan, “Bu cinsiyetçi söylem konusunda bezen biz de sert tepkiler veriyoruz ve bu tepkiler de cinsiyetçi cevaplar olabiliyor. Edep siyasetten yüksek bir şeydir. Edepli olmak gerekir. İzmir halkı buna en güzel yanıtı yerel seçimlerde verecektir. Ancak bu cinsiyetçi sözleri söylerken, dengesini kaçıran arkadaşa bir şey söylemek istiyorum. İzmir onu alaşağı etmeye, perişan etmeye, İzmirlinin kadının da, erkeğinin de, gencinin de, yaşlısının da gücü yeter. Bu yüzden boş konuşmayı bırakasınlar. İzmir’de hesap verecekleri çok şey var.” dedi.

‘PARTİM GÖREV VERİRSE BEN O SANCAĞI YERE İNDİRMEM’

İnsanların yaşam alanlarının daraldıkları için İzmir’e geldiğini aktaran Özkan, “Yerel seçimlerin ardından, İzmir’in sıcağı, özgürlüğünü, azmini ve Atatürk’ün 9 Eylül’de girdiği ve hiç çıkmadığı siyaset felsefesini yurdumuzun her yerinde bayrak yapıp, yücelteceğiz. İnsanlar yaşadıkları yerlerde özgürlüğünü sürdürmeye devam edecekler.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde hizmet neferi olduğunu söyleyen Özkan, “Bana partim bir görev verirse ben o sancağı yere indirmem. Dik tutarım. Arkadaşlarımın tamamına başarılar diliyorum. Kılı kırk yararak biz elimizden geleni yapıyoruz. Kenti büyütecek, özgürlüğüne, aşına, işine, sevdasına yeni bir bereket ile bakacak, İzmir’in trafik sorununa, denizine, rüzgarına çare olacak kişi içimizde kim ise, halkımızın yüreği kimden yana çarpıyorsa,onu getirip aday yapacağız. Etrafında bütün gücümüzü harcayacağız." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı adayı belirlenirken, ilkeler deklarasyonu açıklayacaklarını aktaran Özkan, metropol şehirlerde kimsenin adayının belli olmadığını Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu adayları Aralık ayı içerisinde açıklayacağını belirtti. Çalışmalarının sürdüğünü ve en iyi adayları bulacaklarını söyleyen Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Her belediye başkan adayımız ile kamuoyunu ikna edeceğiz. Ardından belediye başkanlarımız ile birer sözleşme imzalayacağız. Buna göre belediyenin yatırımları nereye gerçekleştireceğini konuşacağız. Her mahalleye kreş yapmak zorunda olduğunu, spor salonu yapmak zorunda olduğunu, harcamalarını nereye yapacaklarını, borçlarını konuşacağız. Ayrıca Genel Merkez bu çalışmaları denetleyecek. Bundan sonra Belediye Başkanı olacak arkadaşların öncelikleri partimizin politikaları ve kentin ihtiyaçları olacaktır. Arkadaşlarımız bugüne kadar çok iyi çalışma yaptı. Ama şunu söyleyebilirim, göreve devam edecek arkadaşlar da görevi yeni alacak olan arkadaşlar da önümüzdeki dönemde Türkiye için çok daha iyisini, çok daha güzelini yapmaya devam edeceklerdir.

Editör: Haber Merkezi