Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı Youtube kanalı yayınında iletişim stratejileri üzerine değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AKP’nin hazırladığı ve daha sonra geri çektiği çizgi filim videosunun, iktidarın ahenk bozukluğu içinde başarısız olduğunu, iletişim stratejilerinin tutmadığını ve bunların toplumda karşılığı olmayan çabalar olduğunu söyledi.

128 MİLYAR SORUSUNU 3 ŞEY ÜZERİNE KURDUK

CHP’nin gerçeklerle yola devam ederken, AKP’nin yalan ve çürümüş yapılarını saklamak için sürekli yalana sarılmaları nedeniyle bu duruma geldiklerini belirten Özkan, “Yalanı sürdüremezsiniz. Hakikat er ya da geç önünüze düşer. Biz 128 milyar dolarla ilgili iletişim stratejimizi şeffaflık, halkın ihtiyaçlarının karşılanması ve biz iktidara geldiğimizde ne yapabiliriz sorusuna yanıt vermek gibi üç şey üzerine kurduk. Bizim iletişim stratejimiz tuttu. Biz hem ne yapabileceğimizi anlattık hem onların iletişim stratejilerini çökerttik, hem de şimdi halk soruyor bizim paramızla kimleri besledin? Niye beni aç ve aşısız bıraktın, ben bu kötü yönetimi niye hak edeyim? Diye soruyor” dedi.

128 MİLYAN NEREDE? PARTİMİZİN ORTAK ÜRÜNÜ

128 Milyar nerede? sorusunun Kılıçdaroğlu’nun sorusu olduğunu anımsatan Özkan, 128 milyar dolar sorusunu ekonomik olarak ete, kemiğe büründürenin ise CHP Ekonomi Masası olduğunu belirterek, “ Biz birlikte çalışmayı, birlikte başarmayı öğrendik. Biz Türkiye’yi yönetmeye hazırız diyoruz. Bizim Orkestra Şefimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 128 milyar dolar nerede? Sorusunu meclis gurup toplantımızda sordu ve ondan sonra diğer arkadaşlarımız sorarak ses yükseltti. Biz bunun trafik memurluğunu yaptık. Bu bizim partimizin imecesi, ortak ürünüdür. Çok büyük bir işi başardık. Bu durumu karşı tarafa da kabul ettirmek çok önemli ve biz bunu başardık. Katkısı geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

SARAYIN YALANLARINI ORTAYA KOYDUK

Halkı gerçeklerle, doğrularla buluşturmak için, çürümüş saray düzeninin ortaya koydukları yalanları, iftiraları ve kendileriyle çelişen açıklamalarını yan yana getirerek, yaklaşık 20 yıllık hikayelerinin özetini ortaya koyduklarını vurgulayan Özkan, hakikatle toplumu buluşturarak, çürümeye karşı hafızayı bir ilaç olarak kullanarak suyu, toprağı ve insanı oksijenle buluşturmak gibi kampanya çalışmaları yaptıklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NUN CEP TELEFONU…

Video çekimlerini Kılıçdaroğlu’nun kendi cep telefonuyla çektirdiğini söyleyen Özkan, çekim sonrasında hiçbir ses ve görüntü montajı yapılmadığını, Kılıçdaroğlu’nun sıcak, samimi, kucaklayıcı duygularının halkta çok büyük bir karşılık gördüğünü vurguladı. Özkan, “İnsanlarımızın ete, ekmeğe özgürlüğe, işe, samimiyete, sevgiye ihtiyacı var. Biz bu ihtiyaçları karşılamak için varız diyoruz” diye konuştu.

ALTUN GERÇEKLERİ ÇÜRÜTME MEMURU

AKP içinde ciddi tartışmaların yaşandığına dikkat çeken Özkan, AKP’li Fahrettin Altun ile Hamza Dağ arasındaki ilişkilerinin kendisini ilgilendirmediğini, ancak her zaman seçilerek gelen Hamza Dağ’ı tercih ettiklerini, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ise yalan söyleyen, hakikatleri çarpıtan, gerçeği yok etmek, çürütmek için görevlendirilmiş bir memur olduğunu vurguladı. Özkan, “Fahrettin Altun memleket için çürümüşlüğün imparatorluğunu kurmaya çalışıyor. Bununla ilgili olarak gerçeği çarpıtma, hakikati yozlaştırma gibi çürütme teknikleri kullanıyor. Bir iletişimci olarak Altun’a bu yoldan bir an önce dönmesi tavsiyesinde bulunurum. Bu yolun sonu yok” değerlendirmesinde bulundu.

PAYLAŞIMLARIMIZ KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

CHP’nin sosyal medya kampanyasını yürüten Tuncay Özkan, iletişim teknolojisini, parti hesaplarını çok iyi kullandıklarını, vicdanın, hakikatin sesi oldukları için sosyal medya paylaşımlarının toplum nezdinde karşılık bulduğunu ve kapış kapış gittiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi