Cengiz Aldemir/ANKARA - Sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda hukuku savunmayı, hukukun üstünlüğünün bırakıldığında adalet, umut ve mutluluğun olmayacağını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, adalet, özgürlük ve vicdan çağrısında bulundu. Özkan zulmü sessizlikle karşılamayacağını, zalimi onaylamayacağını kaydetti. Özkan Ergenekon davasında kendisine yapılanların bugün beraat etmiş insanlara yapıldığını belirterek tepki gösterdi.

KARŞI ÇIKIYORUM

FETÖ’cü terör örgütü yüzünden Türkiye’nin Ergenekon davalarıyla birlikte vicdanı, adaleti ve özgürlüğü bırakmak zorunda bırakıldığını hatırlatan Özkan, adaleti, özgürlüğü ve vicdanı kaybettiği yerde araması gerektiğini vurguladı. Bugün aynı şeyin HDP’lilere yapıldığını belirten Özkan, “Zulme karşı sessiz kalırsanız zalimi onaylarsınız. Ben vicdanı kadar büyük bir insanım. Herkes vicdanı kadar büyüktür. Bu hukuksuzuluk ve zulüm son bulmalıdır. Bu insanlar özgür bırakılmalıdır. Türkiye’nin adalete, özgürlüğe ve vicdan sahibi insanların bunlara karşı çıkmasına ihtiyacı var. Karşı çıkıyorum. Belki bu bazı kesimleri rahatsız ediyor. Zulmü sessizlikle karşılamayacağım. Zalimi onaylamayacağım. Bunları her yerde söylemeye devam edeceğim” dedi.

ADALET, ÖZGÜRLÜK, VİCDAN ÇAĞRISI

Ergenekon yargılamalarında Cem evine gittiğim için, “sen Alevi misin?” diye sorduklarını, Bugün ise Sırrı Süreyya Önder’e,“ Sen Kürt müsün?” diye sorduklarını söyleyen Özkan, “Kürt, Türk, Alevi, sunni olsak ne? Biz insanız. Ve ben bir insan için en çok gerekli olan şeyin adalet, özgürlük ve vicdan olduğunu biliyorum. Herkesi adaleti, vicdanı ve özgürlüğü savunmaya çağırıyorum. Bunların insanlıktan daha büyük olmadığını biliyorum. Ben herkesi mutlu, güzel, yaşanabilir bir Türkiye için adalet, özgürlük ve vicdan diye bağırmaya ve bu değerleri savunmaya çağırıyorum” çağrısında bulundu.

FETÖ’CÜLERİN YAPTIĞINI…

Ergenekon davasından yargılandığı yıllardan FETÖ’cü savcıların yaptıklarını, bugün yargılanıp beraat etmiş insanlara yapıldığını belirten Özkan, “ Yargılandığım dönemde FETÖ’cü savcılara, suçum ne? Diye sordum. FETÖ’cü savcı, “ Senin suçun evinde Atatürk’ün Bursa nutkunun çıkmasıdır “ dedi. Ben de, “Bizim evde Atatürk’ün nutku değil bütün kitapları çıkar. Siz Atatürk’ü suç olarak mı değerlendiriyorsunuz dedim. FETÖ’cü savcı, “Evet Atatürk’ün Bursa nutku’nun evinizde çıkması sizin Ergenekon terör örgütü üyeliğinizin bir delilidir” dedi. O gün bu soruları soranlar, bugün beraat etmiş, yargılanmış insanlara,” hayır sizi bir daha yargılayacağız” diyorlar. Ben hukuksuzluğun, vicdansızlığın, özgürlükleri sınırlayan adaletsizliğin karşısında durmaya devam edeceğim. Ben Mustafa Kemal’in sancağının altında özgürlük, adalet, vicdan diye bağıran insanların mutlu yaşaması için her şeyi yapacağım. Çünkü benim büyük önderim Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni fikri hür, irfanı hür, ilmi hür, vicdanı hür tam bağımsızlık ilkesine göre kurdu. Tam bağımsızlık bizim karakterimizdir. Biz ne bağımsızlığımızdan, ne özgürlüğümüzden, ne adaletten, ne de vicdanımızdan taviz vermeden bu topraklarda yaşamayı başaracağız.”

Editör: Haber Merkezi