Cengiz Aldemir/ANKARA Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, kendini dijital veriler üzerinden yeniden doğuran kapitalizm karşısında ülke insanının haklarını kimin savunacağının sorgulanması gerektiğini söyledi.

DEVLETTEN BİZİ KİM KORUYACAK

Türkiye'nin bugüne kadar uluslararası organizasyonlara ve gizli servislere kişisel verilerini, başta FETÖ'cüler olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve tapu dairelerindeki memur çetelerinin sattığını anımsatan CHP'li Özkan, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir'e, ”Bizim en öncelikle korunmamız yer devlet ve devlet kurumlarıdır. Bizi Sağlık, İçişleri Bakanlıkları, Jandarma kısaca vahşi kapitalizmden ve devlet organizmasından bizi kim koruyacak? " diye sordu.

EVİMİZİN İÇİNİ TEMİZLEMEMİZ LAZIM

Okul ve gazetecilik yıllarında kendisiyle ilgili çarpıcı anılarını da paylaşan Özkan, dijital teşhire dikkat çekerek şöyle konuştu:  "Çocuklarımız bilgisayar bağımlısı. Biz bir yanımızla onların bilgisayarı ve bilgi teknolojilerini çok iyi kullanmaları, iletişimi çok iyi öğrenmeleri için burada çalışıyoruz. Şimdi bir de dijital teşhir çıktı. Biz hangi siteyi ziyaret edeceğimizi devletten onaylı olarak mı yapacağız? Örneğin bu  konuda yapılan hatalı uygulamalar konusunda sizin herhangi bir soruşturmanız oldu mu? Tamam şirketi karşınıza alırsınız ama Emniyet Genel Müdürlüğünü, Jandarmayı, kriminal laboratuvarları alabiliyor musunuz? Bu konuda şahsen elimden bir şey gelir, size yardımcı olabileceğim bir şey olursa gece gündüz sizinle beraber olurum ama önce evimizin içini çok iyi temizlememiz lazım ki dışarıya karşı da hazırlığımız olsun."

Editör: Haber Merkezi