TUGAY CAN / İZ GAZETE - 24 Haziran seçimlerinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Kurultay sesleri kesilmiyor. Olağanüstü Kurultay ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Yaşar Tüzün, "Olağanüstü Kurultay için gerekli olan yeter sayıda imza an itibarıyla toplanmıştır. İmza toplama süresinin bitimi olan pazartesi günü saat 17.00'ye kadar imza almaya devam edeceğiz. Görmek isteyen MYK üyemiz 'yarın saat 11.00'e kadar' değil istediği saatte imzaları görebilir." açıklaması yaptı.

"CHP UMUDUN ADIDIR"

Sosyal medyadan Olağanüstü Kurultay açıklaması yapan Yaşar Tüzün'e yanıt Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan'dan geldi. Özkan sosyal medyadan yaptığı açıklamada " Olağaüstü kurultay için CHP’nin kurumsal kimliğini yıpratmak, örgütlerini ayrıştırmak, sayıları yarıştırmak büyük hatadır. İmzalar tamamsa getirir genel merkeze teslim edersiniz. Gereği yapılır. Algı açıklamaları zarar veriyor. CHP umudun adıdır."ifadelerini kullandı.

Öte yandan Odatv'ye açıklama yapan Özkan , henüz yeterli imzanın toplanmadığını belirterek, “biz o arkadaşlarımızın da genel başkan yardımcısıyız. Öyle 'imzaları topladık' demekle olmaz. CHP’nin kaderi 'kahvehane köşelerinde, odalarda sayalım' ile belirlenemez. Biz genel merkezdeyiz, madem topladılar getirsinler versinler. Hodri meydan. İmzalar toplandıktan sonra gereğini yaparız. Ama bunlar doğru değil, bunlar yanlış işler. CHP’nin kurumsal kimliğine büyük zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Tuncay Özkan açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“CHP’yi kimsenin yıpratmaya hakkı yok. Toplasınlar getirsinler, ama toplayamadılar. ‘Tren kaçıyor atlıyor yetişin’ diyerek imza toplamak demek, ‘biz imza toplayamıyoruz gelin imza verin’ demektir. Bu tür heyecanlı söylemlerle imza toplamını artırmaya çalışıyorlar.

Editör: Haber Merkezi