İZ GAZETE- İzmir'de Konak hakkında konuşan Coşkun, "Konak'ta Abdül Başkanın hep net bir tavrı vardı, kongre süreçlerinde de Çağrı Grușçu'yu destekleyeceğini başından söylemişti. Biliyorsunuz, Abdül Başkan yürümeyi çok sever, seçim zamanında da Konak'ı boylu boyunca yürüdü ve yanında da Çağrı Grușçu vardı. Şimdi de güzel emeklerinin meyvelerini birlikte topluyorlar. Orada taraflar ayrılmış, kimse kimsenin işine karışmıyor" dedi. 

'ÇİĞLİ ZOR BİR İLÇE' 

Çiğli'de Utku Gümrükçü'nün zor bir belediye aldığını ifade eden Coşkun, "Sayın başkan çok heyecanlıydı. Çiğli çok zor bir ilçe. Bu ilçede hizmet yapmak çok zor. Utku başkan da çok zor bir göreve girdi. Eskiden örgüt başkan çatışması vardı ama Utku başkan örgütten geldiği için bu anlayış yıkıldı.Menemen'e gelince Menemen de Çiğli gibi çok zor. Ama sayın başkanla birlikte Menemen de kendine gelmeye başladı" dedi. 

'ALİAĞA BİR KAPALI KUTU' 

Aliağa Belediye Başkanıyla bir kez olsun karşılaşmadığını ifade eden Coşkun, "Aliağa Belediye Başkanıyla bir kez olsun tokalaşmadım. İzmir'de hiçbir medya kuruluşunu ziyaret etmemiştir bugün. Sayın başkanımızın medyayla ilişkisini çözemedim. Aliağa bir kapalı kutu. Ne olup ne bittiğine dair bir fikrim yok, ama bunca zamandır bir açık oturumda, canlı yayında katıldığını görmedim" diye konuştu. 

'KAYYUM ATANACAĞI BELLİYDİ' 

Coşkun, "Urla'yı nasıl anlatmak lazım bilmiyorum ama oraya herhangi bir seçimde CHP'li bir aday koysanız Urla sizi seçer, CHP'nin kalesi olan bir yer Urla. Kayyum ise belliydi. Eğer Burak Oğuz tutuklanmadan önce  istifasını verseydi, belediye meclisinden biri seçilirdi. Burada serbest mi kalır düşüncesi çok düşünüldü. Oysaki böyle olacağı belliydi, kayyum atanacağı belliydi" dedi. 

'ȘU AN İZMİR'DE UYUM VAR' 

Gazeteci Coşkun, büyükșehir belediyesiyle ilçe belediyelerinin uyumlu olduğunu ifade ederken, "Şu an İzmir'de inanılmaz bir uyum var. İlçe belediye başkanları ile Büyükşehir belediyesiyle uyum içinde çalışıyor. Aziz beyin döneminde ilçebelediye başkanları birbirine küstü. Yatırım kavgaları oluyordu. Ama şimdi her şey yolunda" dedi. 

'İZMİR'İN GÖZ BEBEKLERİNDEN'

Tire'den Millet ittifakın yararlı olduğunu ifade eden Coşkun, "Tire'den de güzel çalışmalar geliyor. İttifak güzel işliyor. Tire'ye CHP de destek veriyor. Organizasyon da ikinci bir Torbalı. Tarım anlamında da İzmir'in göz bebeklerinden" dedi. 

'KONGRE SONUCU SÜRPRİZ DEĞİL'

Coşkun, "Karşıyaka'nın oyları İzmir Büyükșehir'i oylarını belirler. Murat Serdar Koç'un kongre sonucu sürpriz değildi. Karşıyaka'da çok farklı yapılar var. Murat başkan bu konuda ne yapar derseniz, eminim Cemil Tugay uyum içinde çalışacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi