Seçim çalışmalarına destek vermek için Foça’nın ardından Gaziemir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile birlikte Gaziemirlilere seslendi.

Dedesi Gaziemir’in ilk belediye başkanı Abdullah Arda olan CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda ve partililer tarafından seçim ofisi önünde coşkuyla karşılanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Abdullah Arda Meydanı’nda yaptığı konuşmanın ardından esnafı ziyaret etti, Gaziemirlilerle ve esnafla fotoğraf çektirdi.

"DEVİR ALACAĞIMIZ BAYRAĞI DAHA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

Partisinin grup başkanvekili Özgür Özel’in verdiği destek için teşekkür eden CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, “Geleceğin Gaziemir’ini inşa etmek için çıktığımız yolda siz Gaziemirli hemşehrilerimize, sayın grup başkanvekilimiz Özgür Özel’e, Milletvekilimiz Tacettin Bayır’a çok teşekkür ediyorum. Seçime az bir süre kaldı, hep birlikte el ele kol kola birlikte çalışarak Gaziemir’de de en yüksek oyu alacağımıza eminim. Bayrağı devralıp daha yükseğe taşıyacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

"ADAYIMIZIN DİLİNDE UMUDUN DİLİ VAR"

Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda Gaziemirlilere ve partililerine seslenen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partilerinin ve tüm belediye başkan adaylarının toplumda oluşturulmaya çalışılan kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dile karşın sevgi dilini kullanmada ısrarlı olacağını söyledi.

"MİLLET, KENDİSİNE LAKAP TAKANLARI, ZİLLET DİYENLERİ ALIR SİYASETİN RAFINA KALDIRIR"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Millet hepimiziz. Bu millete lakap takanlara, ibret, zillet diyene ne olur biliyor musunuz? Onu oraya getiren millet, onu alır siyasetin rafına kaldırır. Hiç merak etmeyin. Bu yüzden bizim adayımız Halil Bey ve ekibi, siyasette sevginin dilini terk etmeyecek. Sadece yapacaklarını anlatacak. Kendisine en kötü davranana bile kötü söz söylemeyecek. Adayımızın dilinde umudun dili var. Yapacaklarını anlatıyor. Söylemleri icraat dili. Kavga etmiyor. Kimseyle tartışmıyor. Hiç kimseyi itmiyor kakmıyor. Şeytanlaştıranlara inat kardeşleştirmeye, ötekileştirmeye inat ötekinin hakkını savunmaya geliyor” dedi.

"HALİL ARDA BAYRAĞI YUKARIDAN ALDIĞININ FARKINDA"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’nın mevcut belediye başkanı Halil İbrahim Şenol’un taşıdığı bayrağı kendisinden devralacağını ve daha yukarıya taşıyacağını söyledi.

"HESABI KİTABI BİLİR, HESAP VERMESİNİ DE BİLİR"

Halil Arda’nın partili partisiz ayrımı yapmadan hizmet edeceğine inandığını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Yanımda Halil Arda var. Önceki dönem başkanımız Halil İbrahim Şenol görevini yaptı ve görevinin bilincinde. Kendisi partimizi utandırmadan, verilen görevleri yerine getirdi. Şimdi bir bayrak yarışında devir teslimi yapıyor. Halil Bey de bayrağı yukarıdan aldığının farkında. Asla ve asla o bayrağı, icraat bayrağını elinden bırakmadan, halkın içinde ve sizlerle birlikte olacak. Ancak ‘Bana CHP’liler, İYİ Partililer verdi’ demeden tüm partileri kucaklayarak, kapısı, gönlü açık bir şekilde siyaset yapacak. Yolu açık olsun. Halil Arda mesleğinde birikimli. Daha önce yaptığı görevlerde son derece başarılı. İnsan sevgisi en üst düzeyde olan, iyi bir aile babası. Çalışkan bir akademik mesleğin başarılı temsilcisi. Hesabı bilir, kitabı bilir. Hesap vermesini de bilir. Kör kuruşa tenezzül etmeyecek, her harcadığı paranın hesabını verecektir. Halil Arda, Gaziemir’i sizlerin de desteğiyle çok daha ileriye taşıyacak başkan olacak” diye konuştu.

"HALİL ARDA’NIN KADIN AĞIRLIKLI MECLİS LİSTESİNİ KUTLUYORUM"

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Halil Arda’nın belediye meclis üyesi adayı listesinin kadın ağırlıklı olmasını överek, Gaziemirli kadınların da Arda’ya tam destek vereceğine inandığını dile getirdi. Özel, “Bu işler tek başına olmaz. Bir ekiple yapılır. Halil Arda’nın belediye meclis listesinde tecrübeli isimler de genç isimler de var. Bir şey daha dikkat çekiyor. Çok sayıda kadın belediye meclis üyesi var. Üzerinde beyaz gömlek, kırmızı ceketleriyle Halil Arda’nın yanında sizleri selamlayan arkadaşlarımızın tamamı meslekleriyle, emekleriyle bir yere gelmiş 10 kadın belediye meclis üyesi. Halil Arda’yı, bu listeden dolayı kutluyorum. Bu mesele bir partinin, bir adayın başarısı değil sadece. Kadınlar buna inanırsa olur. Listede bu kadar çok kadın var iken, Gaziemir’in kadınları Halil Başkanı ve ekibini sonuna kadar destekliyor musunuz?” diye sorarak alanda bulunan partililerden söz aldı.

"HALİL ARDA’YI SİZLERE, SİZİ ALLAH’A EMANET EDİYORUZ"

Açıklamalarını, “Gaziemir Gaziemir’den Gaziemirlilerle yönetilecek. Gaziemir kendisine verilen sözün tutulduğunu bilecek. Gaziemir daha temiz bir çevre, daha güzel bir kent yaşamı, daha insanca daha kardeşçe yaşanabilecek güzel bir kent haline gelecek. Bu, Halil Arda ve ekibinin güçlü şekilde kazanmasıyla mümkün. Sizlerin inanmasıyla mümkün” diye sürdüren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Halil Arda’ya ve ekibine inanıyor musunuz? Ona sahip çıkıyor musunuz? 12 gün boyunca seçimde en iyi sonucu almaya söz veriyor musunuz? Biz de sizin yüzünüzü güldürmeye, Gaziemir’in yüzünü güldürmeye, halkın içinde halkla omuz omuza Gaziemir’i İzmir’in gözbebeği yapmaya söz veriyoruz. Arda’yı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"KORKU SİYASETİ GÜDÜYORLAR ÇÜNKÜ ARTIK VAAT EDECEKLERİ BİRŞEYLERİ YOK"

Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde de bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın kutuplaştırıcı dil kullandığını ve korku siyaseti üretmeye çalıştığını dile getirerek,

“Niçin korku siyaseti güdüyorlar? Çünkü umut verecek bir şeyleri yok. Ne vaat edecekler? Ne vaat etsinler ki sizi inandırsınlar? Artık vaat edecekleri bir şeyleri yok. O yüzden umudun, geleceğe yönelik belli söylemlerin yerine korkutmaya çalışıyorlar. Ancak adaylarımız ve bizler umudu , ekonomiyi ve geleceği konuşmaya devam edeceğiz. Kimse istiyor diye birbirimizle çatışmayacağız. Bizden olmayana düşman olmayacağız. Bu ülkede 82 milyon istiyor diye omuz omuza kol kola bu ülkenin güzel yarınlarını hep beraber kuracağız” dedi.

"104 YIL ÖNCE BEKAA SORUNUMUZU HALLETTİK"

Cumhur İttifakı bileşeni partilerin 31 Mart yerel seçimlerini sürekli bekaa sorunu üzerinden gündeme getirmelerini de eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özel, duruma Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü üzerinden yanıt vererek, “Bugün 18 Mart. Bugün 104’üncü yıl. Birilerinin toplumu iki kutba ayırmaya, birbirinden uzaklaştırmaya, kutuplaştırmaya, kutuplardan bir tanesini şeytanlaştırmaya, kendi arkasını kalabalıklaştırmaya çalışan politikalarına karşın biz, 104 yıl önce Türkü- Kürdü, Alevisi- Sünnisi, Lazı Çerkezi ile kefensiz, koyun koyuna yatan dedelerimiz sayesinde beka sorunumuzu hallettik. Bu ülke, Çanakkale’de başlayan, 1919’da Samsun’a çıkışla en önemli adımını atan, 1923’te Cumhuriyetle taçlanan kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin sonunda bekaa sorununu hep beraber halletmiştir. Bunu herkes böyle bilmelidir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi