Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından patlamanın olduğu yeri ziyaret etti.

Ziyareti sırasında kendisine Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya'nın avukat Jiyan Tosun'u hedef göstermesi hakkında soru soran Rudaw muhabirini hedef alan Özdağ, "Zafer Partisi iktidarında Rudaw TV Türkiye sınırları içerisine giremeyecek" dedi.

Taşkaya hakkında yöneltilen “ihraç” sorusunu cevapsız bırakan Özdağ, muhabire “Hangi televizyon?” sorusunu sordu. Arkadan bir ses ise Özdağ'a, "Rudaw efendim PKK'nın kanalı" dedi.

Mikrofonun Rudaw TV’ye ait olduğunu gören Özdağ, “İktidarımızda Rudaw TV sınırlarımızdan içeri giremeyecek. Bölücü olduğu ve Türkiye’nin parçalanmasına hizmet ettiği için…” diye konuştu. Bunun üzerine muhabir ise "Siz öyle düşünüyorsunuz" dedi.

Rudaw Türkçe'nin Twitter hesabından Özdağ'ın yanıtı "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisine avukat Jiyan Tosun ile ilgili soru soran Rûdaw muhabirini, "Rûdaw'ı yasaklayacağım!" tehdidi ile yanıt verdi" notuyla paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Yöneticisi Adem Taşkaya, Taksim'deki bombalı saldırının ardından 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Jiyan Tosun’u hedef göstererek bir paylaşım yapmıştı. Tosun'un ölümle tehdit edilmesine sebep olan Taşkaya, "Avukatın bilgilerinin telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim" diyerek kendisinin de 'mağdur' olduğunu savunmuştu.

Editör: Haber Merkezi