Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu İz Web TV’ye konuk oldu, Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, adli yıl açılışı hakkında konuşarak, “Aslında adli yıl açılışı çok önemli bir mesele. Adaletimizin, barolarımızın bağımsız olması gerek ama adli yıl açılışında AKP Genel Başkanı’nın hazırladığı bir düzenek sebebiyle onun nezaretinde yapılan bir adli yıl açılışı var. Aslında demokrasiye en iyi ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde olumsuz anlamda bir ilk yaşandı, gerçekten de üzgünüm” dedi.

‘BU BASKICI BİR REJİMİN SONUCUDUR’

Kayyum atamalarıyla ilgili konuşan Özcan Purçu, “Hangi kanunda böyle bir şey var? Sen 3 ay önce seçim yapmışsın belediye başkanları süzgeçten geçirmişsin ve seçime girebilir diyorsun. Kazandıkları zaman da sen kalk oradan ben istediğimi yerleştireceğim diyorsun. Bu adalet değildir, bu baskıcı bir rejimin sonucudur. Ki aralarında önceden milletvekili olmuş insanlar var. Milletvekili olabilir de belediye başkanı olamaz mı” dedi.

‘SİYASETİ, SİYASİ NİZAMI BİLEN KİŞİLER YAPMALI’

İçişler Bakanı Soylu’nun Ekrem İmamoğlu’na yönelik kullandığı “İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz” ifadelerine tepki gösteren Purçu, “Bu şekilde sert tavırlar onlara oy kaybettiriyor, halk onların gerçek yüzünü görüyor. Böyle tehditkâr bir üslup ve siyasi etik dışında bir söylem hiç uygun bir yöntem değil. Bu ülkenin siyasetin artık kutuplaştırıcı tehditkar tavırlardan uzaklaşması lazım. Siyaseti, siyasi nizamı ve etiği bilen kişilerin yapması lazım. Seçilmiş bir belediye başkanına, milletvekiline veya da muhtara saygı göstermeleri gerek çünkü seçilmiş. Halkın seçtiği kişi her zaman üstündür.” diye konuştu.

‘BU BİR PROJE’

Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partilerin bir proje olduğunu ifade eden Özcan Purçu, “Bana sorarsanız AKP’den kopan seçmen, iki partide toplanacak, seçime az bir zaman kala barışacak ve ittifak kuracaklar. Bu kesinlikle bir proje. Tabii bu benim fikrim, partimi bağlamıyor, şahsi fikrim. CHP ise şu an stratejilerle ciddi bir başarıya ulaşmış durumda. İlk seçimde iktidar olacağımıza, bu ülkeyi toparlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

‘BİZİ YILDIRAMAZLAR’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun mahkemeye 3.kez çıkarılacak olmasına ilişkin konuşan Özcan Purçu, “İstanbul seçimlerinden hemen sonra açılmış bir dava olduğu için tamamen siyasi ve hukuki bir yanı yok. Ama bizi yıldıramazlar, biz birlikte hareket edeceğiz ve Canan Kaftancıoğlu’nu birlikte savunacağız” dedi.

‘ASKERLERİMİZ BOŞU BOŞUNA ÖLÜYOR’’

Ülkenin dış politikasını değerlendiren Purçu, “Biz, dış politikanın bu kadar kötü olduğunu ilk defa gördük. Hangi ülkeyle iyi ilişkilerimiz var? Özellikle Suriye politikasını hiç yönetemedik, askerlerimiz boşu boşuna ölüyor. Suriye için bu ülke bir şeyler yapıyor, kim bilir kaç yıldan beri. Ne kazandık? Bir avuç toprak kazandık mı? Maddiyatını bırakın, canımızı veriyoruz. Hükümetin bunu cevaplaması lazım. Şehit cenazelerine gide gide mahvolduk” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi