Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İz Web Tv'de 'Ceren Duman ile Yerel Gündem' programının konuğu oldu, soruları yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

'KABUL EDİLEBİLİR GİBİ DEĞİL'

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Esefle kınıyorum, hangi siyasi partinin liderine yapılırsa yapılsın. Kabul edilebilir gibi değil. Hiç kimse genel başkanımızın milliyetçiliğini, vatanseverliğini sorgulayamaz. Sorgulayacaklar önce dönüp kendisine baksın. Hangi partide olursa olsun aynı tepkiyi göstereceğiz. Organize bir saldırı olduğunu düşünüyorum çünkü oraya bakıldığında tek bir kişi yok. Organize edilmiş ve hiçbir önlem alınmamış. Bunun kabul edilecek bir yanı yok.”

'ONLAR HEPİMİZİN ŞEHİDİ'

Çiğli İlçe Başkanı Özcan, konuya ilişkin olarak ayrıca, “Bu olay olmadan önce bu devletin İç İşleri Bakanı CHP’liler şehit cenazesine gelemez diyor. Onlar hepimizin şehidi. Bu ülkenin yüzde ellisini terörist gibi göstermelerini kınıyoruz. Bu kutuplaşma dilinden vazgeçmeliyiz. O şahısın gerçekten büyük bir ceza alması gerekiyor. Eğer almazsa bu tür hareketler artar, yarın başkasının başına da gelir” dedi.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Özcan, Çiğli’de görev yapan bir ilkokul müdürünün sosyal medyada paylaştığı “Osman dayıyı müdafaa etmek için 800 avukat gönüllü başvuru yapmış. Gurur duydum” şeklindeki ifadelerine yönelik, "Bir öğretmen ve eğitmenin yasaya ve kurallara aykırı bir açıklama yapıp algı oluşturması, bu algıyla beraber bu tarz davranışlarının önünü açık hale getirmesi kabul edilir gibi değil. Bu olayın Çiğli’de olması telefonlarım hiç susmadı, hem Milli Eğitim, hem Kaymakamlıkta idare soruşturma açılması için başvuru yaptık. Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunduk yaptık, inşallah cezasız kalmayacak” diye konuştu. 

'EN AĞIR CEZA VERİLMELİ'

Özcan ayrıca CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgün'ün serbest bırakılması ve yanında bulunan kişilerin elini öptüğü görüntülerin ortaya çıkmasına şöyle tepki gösterdi:

“Söyleyecek kelime bulamıyorum. Yapanların bu şekilde ödüllendirmsi ve serbest bırakılması bu olayların önünü açacak hareketlerdir.. Bu ülkede gerçekten adaletli savcıları ve hakimleri varsa bir an önce bunları tekrar tutuklaması ve en ağır cezayı vermesi gerekir. Eğer savcılık görüntüleri incelerse, linç girişimi var orada. CHP Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nu bu hale düşürmeye kimsenin hakkı yok.”

Çiğli İlçe Başkanı Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek, "Evet, sevincimiz kursağımızda kaldı, belki provoke etmeye çalıştılar. CHP’nin üç büyük şehri alması iktidarın panik içinde olduğunu ve koltuğunun sallandığını gösteriyor. Ben inanıyorum, bir sonraki seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. İnşallah iç savaş olmadan bu işi atlatırız, inşallah sandıktan ne çıkarsa çıksın demokrasi kazanır” dedi.

Özcan, Çiğli İl Başkanı Utku Gümrükçü hakkında, "Utku başkanla her zaman görüşüyoruz ve başkanımız bir sistem kurmaya çalışıyor. Her alanda profesyonel görüş alıyor ve başarılı ilerliyor. Cumartesi pazar dâhil çalışıyor ve ben inanıyorum ki yakında Çiğli en iyi hizmet görüş ilçesi olacak, biz hep onun yanında olacağız. Utku başkanla çiğli hem gülümsedi hem de her kesimin desteğini aldı” diye konuştu.

Mert Özcan dün kutlanan 23 Nisan kutlamalarına değinerek, "Dün Ulusal Egemenliğin 99.yılını kutladık. Utku başkanımız ekonomi ile başladı, 23 Nisan etkinlikleri yaptık. Bu şenliği düzenlerken belediye bütçesiyle değil, kendi bütçesiyle harcama yaptı. Çok güzel 19 Mayıs hayalleri var” dedi.

'SEVGİ DİLİNİ KULLANIYORUZ'

Özcan, programın sonunda, "Herkese bize inanmalarını ve destek olmalarını bekliyoruz. Türkiye’nin sağduyulu olma is gerektiğini bu tarz provokasyonlara göz yumması gerektiğinidüşünüyorum. Genel Başkanımızın da dediği gibi biz Cumhuriyet Halk Partililer sevgi dilini kullanıyoruz” diyerek cümlelerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi