TUGAY CAN / İZGAZETE – Aliağa’da 2014 yerel seçimlerinden bu yana zor zamanlar yaşadıklarını dile getiren Durmaz, “Parti içi yarışın bu kadar sert geçtiği durumlarda yeni bir siyaset kültürüne ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

‘İNSANLARI PARTİNİN DIŞINA ATARAK BİR ŞEY KAZANAMAZSINIZ’

Radyo Egepostası'nda Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı'nın konuğu olan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa siyasi tarihinin en zor zamanlarını yaşadıklarını ifade etti. Durmaz, “2014 yılından bu yana Aliağa’da zor zamanlar yaşıyoruz. 2014 yerel seçimlerinde sadece belediye başkanlığını kaybetmekle kalmadık partide üç parçaya bölünmüş bir tablo ortaya çıktı. İnsanları partinin dışına atarak bir şey kazanamazsınız. Cumhurbaşkanlığı Başkanlı seçimlerinde, yani yerel seçimlerden üç ay sonra partiyi ayağa kaldırmaya başladık.” dedi.

“Ne yazık ki bizim partide rekabet biraz daha sert geçiyor. Bu durum partide biat kültürünün olmamasıyla alakalı.” diyen Durmaz, “Zaman zaman parti içinde huzursuzluğa yol açabilecek tartışmalar olabiliyor. Bunu partinin dışına taşmaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

‘CHP ALİAĞA’DA DERSİNİ ALMIŞTIR’

Bundan böyle hiçbir şekilde parti içinde tartışılmayacağını ifade eden Başkan Durmaz örnek olarak son delege seçimlerini gösterdi. Durmaz, “Delege seçimlerinde en küçük bir tartışma, gerginlik olmadı. CHP Aliağa’da dersini almıştır.” dedi. Aliağa’da CHP’nin bundan yerelde seçimi kazanması ve genel seçimlerde en yüksek katkıyı koymaya çabalaması gerektiğini vurgulayan Durmaz “Geride kalan dört yılı bunu sağlamak için uğraştık. Parti dışında kalan herkesi partiye katmak için çaba sarf ettik.2014’te yüzde 20 olan oylarımızı 2015’te yüzde 40’a taşıdık. 16 Nisan referandumunda Aliağa’da yüzde 66 hayır çıktı.” şeklinde konuştu.

‘BEN BU PARTİNİN HAFIZASINA VE VİCDANINA GÜVENİYORUM’

“Partide barışı sağladık. Partinin ihmal ettiği yerleri gezdik. Aliağa’da ziyaret edilmesi gerekilen yerlerde ben ve arkadaşlarımız bizzat bulunduk . İnandırıcılığımızı arttırdık" ifadelerini kullanan Durmaz, “Ben bu partinin hafızasına ve vicdanına güveniyorum.” dedi.

‘ALİAĞA’NIN SIRTINA DAHA FAZLA ÇEVRE YÜKÜ BİNDİRİLMEMELİ’

Çaltılıdere'de yapılması planlanan Termik santralle ilgili de konuşan Durmaz, “Aliağa’nın güneyinde zaten sanayi mevcut. Çaltdere Aliağa’nın kuzeyinde bulunan bir bölge. Burada esen rüzgârların kuzeyden estiğini düşünürsek, Aliağa’nın sırtına daha fazla çevre yükü bindirilmemeli.” dedi.

‘CHP’NİN ALİAĞA’YA BORCU VAR’

İlçe Başkanlığıyla ilgili soruya “CHP’nin Aliağa’ya bir borcu var. Yerel Seçimleri kazanarak Aliağa’ya borcumuzu ödeyeceğiz. Tabanın vereceği bir görev olursa parti için ne gerekiyorsa yaparım.” şeklinde cevap veren Durmaz yerel yöneticilik konusunda tecrübeli olduğunu vurguladı. ”Üniversiteden mezun olunca Bergama Belediyesi’nde görev almıştım. Bu yüzden yerel yöneticilik nasıl yapılır biliyorum. Bunu tecrübe ettim. Türkiye’de çevreciliğin bu kadar önemsenmediği dönemde Bergama’da, Bergama halkıyla, emekçilerle, kadınlarla birlikte çevre bilincini oluşturmuştuk. Bugün Karadeniz’de oluşturulan çevreci bilincin temellerinin Bergama’da atıldığını düşünüyorum.” ifadelerini kullanan Durmaz, “Köylüleri örgütlemek zordur. Köy kahvelerini tek tek dolaştık ve bir bilinç yarattık. Parti tabanından benimle ilgili bir istek olursa daha önceki tecrübelerimi aktarmak isterim ancak hangi arkadaşımız aday gösterilirse gösterilsin elimizden gelen desteği sağlarız.” dedi.

“Aliağa’nın kendi içinde bir tartışma yok. Kendi içinde görüş alışverişi yapıyor” diyen Durmaz. “Mücadele bitti istişare devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ

Yeni kurulan İyi Parti ile ilgili olarak ise "Aliağa’da CHP’yi etkileyeceğini düşünmüyorum. Ege bölgesinde küçük de olsa bir geçişkenlik vardır ancak Aliağa’da bu geçişkenlik yok. AKP seçmeni üzerinde etkisi olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi