Halkların Demokrat Partisi (HDP) 1. ve 2. Bölge 1. Sıra Adayları Serpil Kemalbay ve Murat Çepni oy kullanım işlemlerinden sonra yaptıkları açıklamada “Aydınlık bir sabah, aydınlık bir Türkiye” vurgusu yaptı.

Konak Kadifekale’de bulunan Çimentepe Zübeyde Hanım İlkokulu'nda 2357 nolu sandıkta oyunu kullanan HDP İzmir 1. Bölge 1. sıra Milletvekili adayı Serpil Kemalbay “Aydınlık bir sabaha uyanacağız. Oylarımızın demokrasiye barışa, özgürlüğe, eşitliğe, adalete vesile olmasını ve bizlerin demokratik bir Türkiye'ye taşımasını diliyoruz" şeklinde konuştu. Kemalbay, “Bu mücadelenin ve bu emeğin boşa gitmeyeceğine ve mutlaka kazanacağımızı söylemek istiyorum. Aydınlık güzel bir güne uyanmak bütün amacımız bu. El ele verdik bu güne kadar. Yarın da demokrasiyi inşa etmek için daha güçlü bir şekilde yürüyeceğimize olan inancımla oyumu kullandım" ifadelerini kullandı.



2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Murat Çepni de oyunu Bayraklı Onur Mahallesi Kurtuluş İpek İlkokulu’ndaki 2184 nolu sandıkta “Adalet ve demokrasi için, aydınlık bir Türkiye için, halklarımızın özgürlüğü için” diyerek kullandı.

Editör: Haber Merkezi