Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; Bakanlar Kurulu 21 Kasım 2016 tarihinde aralarında Kilis’in de bulunduğu 49 ilde 141 bölgeyi ‘Büyük ova tarım alanı’ ilan etti. Kilis’te bu karara rağmen ‘ova’ ilan edilen bölgede kaçak villalar yükselmeye başladı. AKP Kilis il yöneticisi ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Şekeroğlu bölgeye biri kendine diğeri oğluna ait olmak üzere 6 kaçak villa yaptırıyor. AKP’li Kilis Belediyesi Şekeroğlu’na kaçak villalar için 544 bin lira ceza kesti ve mühürledi. Mühür sökülerek, inşaata devam edildi. Bu kez 616 bin lira daha ceza kesildi.

CEZA VERİLDİ AMA İNŞAAT DURMADI

Tarım İl Müdürlüğü de 250 bin lira ceza verdi. Eski haline getirilmediği için ceza 3 katı olan 750 bin liraya çıkarıldı. Ancak kaçak villa yapımı sürüyor. Sözcü Gazetesi’ne konuşan AKP’li Şekeroğlu, kaçak inşaat yaptıklarını itiraf etti ve “Kilis’te böyle yüzlerce bağ evi var. İmar affı bekliyoruz” dedi. Şekeroğlu şunları söyledi:

ANLAYIŞ BEKLEDİ

“Adı tarım arazisi ama kayalık mevki. Masa başında orayı tarım arazisi, ova ilan etmişler. 5-6 arkadaş bir araya geldik, bağ evi yapmak için. Bizim imarla aramızda 300 metre var. Şehrin binaları bize 300 metre mesafede. Burada ya imara girecek ya da imar affı çıkacak. Biz toplumdan ve sizden anlayış istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi