İZ GAZETE- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını cevaplandırdı. Menemen’de Türkelli tarafında bulunan alanı belediye bünyesinde ğüretime başlattıklarını ifade eden Aksoy,“ Bunun anlamı Menemen Belediyesi artık üretiyor. Yani istihdam gerçekleştiriyor, üretim yapıyoruz. Bunun satışını da yapacağız. Dolayısıyla Menemen’in ürünü belediyenin desteğiyle değil, direkt belediyenin kendisi tarafından üretilerek halkına verilecek. Orada kuru üzümleri öğrencilere dağıtacağız” diye konuşuyor.

Aksoy ayrıca Menemen’de başlayan üretime dair şunları kaydetti:

“Menemen yeni Ovacık oluyor. Burada amacımız kar etmekten ziyade öğrencilerimize, köylümüze yardım etmek. Köylülerimize sahip çıkmazsak istediğiniz kadar saman ithal edenlere karşı siyasi propaganda yapın. Muhalif belediyeler köylüsüyle üretmeli ve Menemen Belediyesi artık üretiyor. Birlikte üreteceğiz, halk meclisi ve kooparatiflerimizle.

 Menemen Belediyesi artık üretiyor. Buraya Tunç başkanı da getirdik, bize yerli tohum sözü verdi. Yerli tohumu alacağız ve üreteceğiz. Hobi bahçeleri yapacağız. Şehrin içindeki psikolojiden sıkıntı yaşamış insanlar için hobi bahçeleri oluşturuyoruz. Gelin, kendiniz ekip biçin. Biz istiyoruz ki insanların ayağı toprağa değsin, isterse domat eksin, çabalasın, ne isterse yapsın. Alanımız yeterli, diğer alanlarımızı da katacağız. Aşağı yukarı ağustos ayına kadar 400 dönümlük bir bahçeyi Menemen bünyesinde üretir hale getireceğiz. “