TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal İz Gazete’ye Urla’ya atanan kayyum ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşan kurultaya ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Parti olarak kayyum meselesine en başından bu yana karşı olduklarının altını çizen Sarıbal, “Geçtiğimiz dönemde AKP, kendi belediye başkanlarını görevden aldı. Onlara hiçbir suçlamada bulunmadı. Ama baktığınız zaman onların arkalarında her türlü kirlilik var. Ankara’da imar kirliliği yok mu? Bursa’da, İstanbul’da, Balıkesir’de sorun yok mu?” ifadelerini kullandı. Görevden alınan AKP’li belediye başkanlarının yerine meclisten seçim yapıldığını belirten Orhan Sarıbal, HDP’li belediyelere ve Urla’ya ise vali ya da kaymakamın kayyum olarak atandığına dikkat çekti.

‘EMİR ALDIĞI YER SARAY!’

Sarıbal, Urla’nın özel bir yer olduğunu belirterek atanan kayyumun Urla Belediye Meclisi’ni tanımadığını hatırlattı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, “Kayyum adeta bir sıkı yönetimde olduğu gibi tek başına karar veriyor. Emir aldığı yerin Saray olduğu belli. Tamamen kınıyoruz. Seçilmiş belediye meclis üyeleri var. O meclis üyeleri bu halkın temsilcileridir. Onlarla birlikte karar almanın önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. Sarıbal ayrıca “Ne zamandan beri seçen halk cezalandırılıyor? Seçilen belediye başkanı tek başına değil, ona oy veren insanlar da var. Siz o insanları yok sayıyorsunuz. Bu belediye başkanı seçimden önce başka bir devlete mi müracaat etti? Başka bir seçim kuruluna başvurdu?” diye sordu.

‘TUNÇ BEY'E GÜVENİYORUZ’

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen belediye başkanları hakkında da konuşan Sarıbal, “Biz Tunç beye güveniyoruz. Bir başarı öyküsü yazmaya başladı ve yazmaya da devam edecektir. Elbette zor bir süreç içerisinden geçilecek. İktidar geçmişte de baskı uyguluyordu. Bundan sonra da uygulayacaktır. Biz belediyeler arasında bir dayanışma olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HALK YÜZÜNÜ CHP’YE DÖNDÜ’

Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşan kongre sürecine dair ise şöyle konuştu: “Bu kurultay; deyim yerindeyse iktidar kurultayı olacak. Burada temel amacımız farklı fikirler ile aynı noktada buluşan ve Türkiye’nin temel sorunlarını çözme iradesini ortaya koyan bir kongre süreci yürütmek olacak. İllerimizde seçimleri hemen hemen tamamladık. 28-29 Mart’ta da büyük kongremizi yapacağız. 31 Mart itibariyle toplum yüzünü Cumhuriyet Halk Partisi’ne döndü.Toplum artık Saray’ın ve AKP’nin bu ülkeyi yönetemediğine inanıyor. Türkiye’yi getirdikleri nokta, işsizlik ve yağma. Buradan çıkmak için halk yüzünü CHP’ye döndü. 31 Mart’ta umudu yarattık. Şimdi umudu büyüten ve buradan iktidara gidebilecek birlikteliği ortaya çıkaran bir kongre gerçekleştirmeliyiz”

Editör: Haber Merkezi