İZ GAZETE - CHP MYK ve PM tarafından Konak Belediye Başkan adayı olarak atanan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, partisinin Konak ilçe başkanlığı binası önünde kalabalık bir partili tarafından çoşkuyla karşılandı. Batur’un bina girişine geldiği sırada ‘İzmir’in dağlarında güneşler açar’ parçası eşliğinde çok sayıda meşale yakıldı. Batur buradaki konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’na giderek partilileriyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

İlçe başkanlığı ziyareti öncesinde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret eden CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, bina girişinde yaptığı konuşmada, Konak’ta oy hedefini yüzde 65 olarak açıkladı, kapı kapı sokak sokak dolaşacağını açıkladı.

Mevcut Narlıdere Başkanı Abdül Batur Konak’tan, CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin de Narlıdere’den aday gösterildi. Batur’un CHP Konak İlçe Başkanlığı ziyaretine Narlıdere Adayı Ali Engin ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da destek vermek için katıldı. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Batur’u karşıladı.

"BAYRAĞI EN YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmasına karşın Tunç Soyer’in büyükşehir adayı olarak gösterilmesi nedeniyle Konak’ta mevcut başkan Sema Pekdaş’ın yerine aday gösterilen Abdül Batur, “Konak’ı en iyi tanıyanla Konak’ı dolaşırım. Her noktasını bildiğimiz Konak’a hizmet etmek için yola çıktık. Bu görevi tebliğ edildi. Bu görevi en iyi şekilde yapacağıma eminim. Tecrübeme güveniyorum. Konak İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olacak. Sema Başkandan aldığımız bayrağı en yükseğe taşımaya hazırız” şeklinde konuştu.

"EN AZ YÜZDE 65 OY ALMALIYIZ"

Seçimlere iki ay kaldığını ve tüm örgütle birlikte gece-gündüz çalışacaklarını ve en az yüzde 65 oy alacaklarını söyleyen CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Narlıdere’de uyguladığımız modeli Konak’ta da uygulayacağız. Her türlü projeyi paylaşarak Konak’ı daha üst noktaya taşımak en büyük hedefimiz. Seçime iki ay kaldı. Tam 60 gün kaldı. Kimseyi evinde istemiyorum. Bütün örgüt, üyelerimiz partiye katkı sunacaksa kapı kapı dolaşacaklar. Beni de hiç oturtmayacaksınız. Kapı kapı herkesin elini sıkacağız, yapılanları ve yapacaklarımızı anlatarak Konak’ta rekor kırmalıyız. Narlıdere’de rekor kırmaya alışkınım. Narlıdere’deki rekorlarımızı burada da kırmalıyız. Konak’ta en az yüzde 65 oy almalıyız. Bundan aşağısını kabul etmiyorum. Hepimiz sokakta olacağız” dedi.

PEKDAŞ'A CAN DOSTUM VURGUSU

Batur, “25 yıllık dost dedi sayın başkanımız. Ziyaretimde o kadar duygulandım ki. Onun görevine talibim. Beni kapılarda karşıladı, kapılarda uğurladı. Konak çok değerli bir başkanla 5 yıl görev yaptı. Benim can dostum. Bundan sonra tam can dostum. Sema Başkan” dedi.

"ELLERİM ZANGIR ZANGIR TİTRİYORDU..."

İlk başkanlık görevine başladığı gün duyduğu heyecanı hala duyduğunu ifade eden Abdül Batur, “İlçe başkanımızı yerinde ziyaret etmek istedik. Bugün burayı miting alanına çeviren CHP’liler hepinizi içten sevgilerimle selamlıyorum. Hoşgeldiniz. Bugün benim için çok heyecanlı bir gün. İlk belediye başkan adayı olduğum gün geldi aklıma. Elime bir kağıt tutuşturup bu konuşmayı yapacaksın dediler. Ellerim zangır zangır titriyordu. O gün heyecanım sürüyor. O gün heyecanım neyse bugün de heyecanım aynı” şeklinde konuştu.

"TUNÇ SOYER BAŞKANDAN DAHA ÇOK ÇALŞACAĞIM"

Partisinde kırgınlık, küskünlük, kızgınlık olamayacağını söyleyen Batur, açıklamalarını, “Konak Belediyesi İzmir’imizin en önemli belediyelerinden. İzmir’in kalbi. Konak’a hizmet etmek ayrı bir onur ve gurur. Büyükşehir aday adaylığı sürecim vardı. Kenti iyi yönetiriz, tecrübemiz var dedik. Genel başkanımız ve genel merkezimiz Seferihisar’ı marka haline getiren arkadaşım Tunç Soyer’i görevlendirdi. Biz CHP’liyiz. CHP’de kızgınlık küskünlük kırgınlık olmaz. Bunun en güzel örneğini burada da görüyoruz. Sema Başkanımız da burada hep beraberiz. Böyle bir anlayış bizi iktidar edebilir. Konak sınırları içinde Tunç Soyer başkanımdan fazla çalışacağım. Büyükşehir belediyesinde de farklı sonuçlar alacağız. Kendisine sevgiler ve başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi