Oran, Dalyan Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, altyapı sorunlarının tamamen çözüleceğini açıklarken, balıkçı kooperatiflerini üst birlik çatısı altında toplayıp, onlara soğuk hava ve ürün işleme tesisi kurararak kazançlarına katma değer katacaklarını  söyledi. Oran, Dalyan Aşk Festivalini ülke çapında duyurarak büyüteceklerini de belirtirken, Dalyanın ortak değeri Nezir'e  de sahip çıkarak, kulesini hemen yapacaklarını açıkladı. 

Çeşme Belediye Başkan Adayı Oran, Çeşme'nin mahallelerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. CHP İlçe Örgütü ve partililerle birlikte seçim çalışmalarını yoğunlaştıran Oran, Dalyan Mahallesi'ne giderek, esnaf, balıkçılar ve vatandaşlarla kucaklaştı.

Dalyan Mahallesi'ndeki bir kahvede konuşma yapan Ekrem Oran, "Türkiye yerel seçime gidiyor. Bu yerel seçimler, Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi beka sorunu değil. Sizler sadece şehirlerinizi teslim edeceğiniz 'şehr-i emin'lerinizi, yani Belediye Başkanları'nızı seçeceksiniz. Bunun Türkiye'nin beka problemiyle ilgisi yok. Ama eğer bu bir beka savaşı ise, bizim sancağımız, adayı olduğum partinin ve Millet İttifakı'nın sancağı, Atatürk'ün sancağıdır. Kuvay-ı Milliye'nin sancağıdır ve biz Kuvay-ı Milliyeciler, biz Cumhuriyetçiler, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkanlar olarak, bu sancağız altındayız ve hepinizi bu sancağın altında toplanmaya davet ediyorum" diye konuştu. 

"SEZONU UZATACAĞIM"

Dalyan'ın ikinci evi olduğunu ve Dalyanlı'ların her zaman kendisini kucakladığını belirten Oran, "Her girdiğim sandıkta Dalyan'dan ful çektim. Dalyan, her zaman Eko'ya sahip çıktı. Şimdi de sahip çıkma zamanınız. Tüm Dalyanlı'lardan destek bekliyorum. Eko, sizin evladınız. Dalyan'a sahip çıkmak için, Çeşme'ye sahip çıkmak için, Eko'ya sahip çıkın. Dalyan'ın sorunlarını biliyorum. Altyapı sorunlarını biliyorum. Dalyan'ın beklentilerini biliyorum. Sezonu uzatacağım. Turizm, çok zor bir olay değil. Şubat'ın ikinci haftasında, 300 yabancı tur acentesini, Ekrem Oran olarak Çeşme'de ağırlayacağım. Daha başkan olmadan, turizmi uzatmak için çalışmalara başladık. Kış sezonunda restoranların büyük bölümü kapalı. Mekanlar kapalı olursa, balıkçılar kime satacak? Üreticiler kime satacak? Personel nerede çalışacak? Sigortalar nasıl ödenecek? Çok büyük bir ekonomik sıkıntının içindeyiz. Ekonomi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlattığı gibi değil. Ülke çok büyük bir darboğazda. Ülkeyi bu darboğaza sokanlardan, emeklinin cebindeki parayı çekenlerden, esnafın boğazını sıkanlardan, hepsinin hesabını 31 Mart'ta soracak mıyız?" diye sordu. 

İLK MECLİS ADAYINI AÇIKLADI

Konuşmasında, haram nedir bilmediğini ve boğazından haram lokma geçmediğini, geçmeyeceğini vurgulayan Oran, "Ne haram yerim, ne de haram yediririm. Çeşmeli'nin cebinden çıkan tek kuruş, benim cebimden çıkmış gibi, Çeşme Belediyesi'nce dikkatlice kullanılacak. Her an sizin yanınızda olacağım. Sıkıntılarınızı dinleyeceğim. Muhtarlarınız aracılığıyla da bize iletebileceksiniz. Sizin içinizden meclis üyeleri, bizimle beraber olacak. İşte sizden bir isim; Mehmet Aksu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni meclis üyesi. Hep beraberiz, biz Dalyan'ız, Dalyan biziz" diye konuştu.

"NEZİRİN KULESİNİ ACİLEN YAPACAĞIZ"

Dalyan'daki Aşk Festivali'nin genişleyerek devam edeceğini açıklayan Oran, "Aşk Festivali bizim için yeterli değil. Öncelikle, rahmetli Nezir'in kulesini acilen yerine yapacağız. Nezir, bizim mirasımız. Nezir'in kulesi, Dalyan'ın sembolü. Nezir'in kulesini yaptıktan sonra, Dalyan Festivali'ni 'Balık ve Aşk'la beraber, ,ikisini birleştirerek ve Dalyan'a daha çok insanın gelmesini sağlayarak, Muhittin Dalgıç'ın yarattığı ve büyüttüğü Alaçatı Ot Festivali gibi olması için çalışacağız. Dalyan'ı yeniden canlandıracağız" diye kaydetti. 

"BALIKÇILARIMIZ İÇİN BİRLİK KURACAĞIZ"

Konuşmasında Dalyanlı balıkçılara da seslenen Oran, "Balıkçılarımıza da bir müjdem var. Bir üst birlik kuracağız. Soğuk hava depolarıyla, balık işleme tesisleriyle, kalamarımızı, ahtapotumuzu, balığımızı kışın da işleyip, katma değerli olarak bütün Türkiye'ye satabilecek olan bu tesisleri Belediye olarak kuracağız. Ilıca, Dalyan, Ildır, Çiftlik, Çeşme merkez ve Alaçatı'nın kooperatiflerinin birleşeceği bir üst birlik kuracağız. Bu üst birlik ve tesislerle, balıkçımızı kalkındırmış olacağız" diye açıkladı. 

"YERLİ VE YABANCI DİYE AYIRMAK İSTİYORLAR, BİZ BİR BÜTÜNÜZ"

Oran, konuşmasını şöyle tamamladı; "Bizi yerli ve yabancı diye ayırmak istiyorlar. Çeşme'yi bölmek istiyorlar. Onların parti anlayışı bu. Ayrışmak yok. Biz, bir bütünüz. Misak-ı Milli sınırları içinde, ay yıldızlı bayrağımızın altında biz tekiz. Biz, Çeşme'de de tek olacağız. Kuş, alayı ile uçar. Birlik, beraberlik içinde olursak hedeflerimize ulaşabiliriz. Bizi bölmeyi başaramayacaklar. Size söz veriyorum; Çeşme hak ettiği yere gelecek. Yeter ki, birlikte olalım, bizim Eko başkan olsun!"

Editör: Haber Merkezi