TUGAY CAN / İZ GAZETE – Koronavirüs ile mücadele kapsamında; İzmir’de önemli bir toplantı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyen Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşen telekonferans toplantısında; koronavirüs salgını ile mücadele masaya yatırıldı. Skype bağlantısı ile gerçekleşen toplantıya Soyer ve Yücel’in yanı sıra, CHP İzmir İl yöneticileri ve Cumhuriyet Halk Partili İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Mehmet Ali Çelebi, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Selin Sayek Böke, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Atila Sertel ve Murat Bakan hazır bulundu.
Toplantıda koronavirüs salgını sürecinin nasıl yönetileceği masaya yatırıldı.

‘ULUSAL BASINDAN NEDEN DAHA ÇOK FAYDALANMIYORUZ’

Skype bağlantısı ile gerçekleşen toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “Bize bu süreçte daha fazla bilgi verin ki biz de halka anlatalım” ifadesi ile taleplerini ilettiği Tunç Soyer’in de bu fikre sıcak baktığı öğrenildi.
Toplantıda ayrıca milletvekilleri tarafından “Bu işte Ankara ve İstanbul daha çok ön plana çıkıyor. Biz yaptığımız işi anlatamıyoruz. Ulusal basından neden daha çok faydalanmıyoruz” ifadelerinin dile getirildiği bilgisine ulaşıldı.

SOYER’DEN TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise; özellikle CHP İzmir Milletvekilleri’nden Mahir Polat ve Murat Bakan’a sosyal medya üzerinde Büyükşehir Belediyesi’nin paylaşımlarını kullandıkları için teşekkür ettiği öğrenildi.
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 30 Mart Pazartesi saat 5’te İzmir’in ilçe belediye başkanları ile telekonferans toplantı gerçekleştireceği de gelen bilgiler arasında.

İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre ; Soyer, ilçe belediye başkanları ile toplantı gerçekleştirmeden önce ise İzmir Valiliği tarafından oluşturulan “Pandemi Kurulu’na toplantısı için Vali Erol Ayyıldız ile de bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşme, Soyer ve Ayyıldız’ın “Pandemi Kurulu” gündemi ile ilk kez bir araya gelmesi bakımından büyük önem taşıyor.

WHATSAPP GRUBU KURULACAK
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise salgınla mücadele kapsamında daha iyi iletişim kurabilmek ve milletvekillerine daha hızlı bir bilgilendirme sunabilmek adına bir Whatsapp grubu kurulacağını söyledi. Yücel ayrıca koordinasyon ve salgınla şeffaf bir mücadele için önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bir toplantı daha yapacaklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi