İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Şengül Hablemitoğlu İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Karşılıklı görüş alışverişlerinin alındığı görüşmede esnafın, sorunları ve beklentileri gündeme geldi. Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı seçim beyannamesinde esnafa yapılacak projelerin altını çizerken “ esnafımızın bir sıkıntısı veya bir derdi olduğunda bunu rahatça dile getirebilmesi için uğraşıyoruz. Başkanlar sıkıntıyı dile getirdiğinde siyasetçinin o koltuğu alacak mı korkusunu yaşıyor. Biz esnafımızın bir sıkıntısı veya bir derdi olduğunda bize gelip rahatça korkmadan bu sıkıntıları paylaşmasını istiyoruz” Dedi.

“ÜZERİMİZDE BASKILAR HALEN DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana baskıların devam ettiğini söyleyen Çıray, "Bu seçimin önemli olanı 2.turu kalmak. Tabi ki biz bütün adaylara saygı duyuyoruz. Ancak Cumhurbaşkanı ikinci turda Meral Akşener’i karşısında görmek istemez. Nedeni ise ülkenin yüzde atmışbeşi sağ kesimi hitap ediyor. Sol kesimin ise yüzde otuzbeşlik oyu var. Bunu sadece rahmetli Bülent Ecevit yaptı. Sayın Akşener ikinci tura kalarak Cumhurbaşkanı olacak” dedi

SAĞLIK REFORMLARI

İYİ Parti'nin sağlık alanındaki projelerini de paylaşan Çıray, "Bu iktidar sağlık bakanlığını planlayıcı ve yatırımcı bir bakanlık olarak kurgulayacağını söylemişti. Başaramadığı konulardan biri budur. Diğeri tüm sağlık kuruluşlarını tek çatı altında toplayacağız dedi ama toplayamadı. Sağlık ocaklarını yok ettiler. İYİ Parti olarak sağlık politikalarını tekrar gözden geçirmeye ve eksik gördüğümüz çalışmaları tamamlaya karar verdik. Ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sağlayacağız." Dedi

“VATANDAŞIN BORÇLARINI SİLECEĞİZ”

Seçimlerden galibiyetle çıkmasının ardından ‘Türkiye Dayanışma Fonu’ kuracaklarını belirten Çıray "30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını devlet olarak satın alacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

'EMEKLİDEN MUAYENE PARASI VE İLAÇ KATKI PAYI ALMAYACAĞIZ'

Bütçeden yapılmayan hastaneler ve geçilmeyen yollar için bu firmalara ödenmek üzere 6,5 milyar lira ödenek ayrıldığını açıklayan Çıray, bu paranın halkın parası olduğunu belirtti. Çıray "Bu kabul edilebilir değildir. Bunları derleyip topladığımızda sağlıkta yapacaklarımız için kaynak elde etmiş olacağız. Bu yandaşlara giden kaynakları toplayıp Türk milletinin sağlığı için harcayacağız. İlk 100 gün içinde gerçekleştireceğimiz ilk icraatımız; emeklilerimizden muayene parası ve ilaç katkı payı almamak olacak.” Dedi.

ÇIRAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Adayı Aytun çıray’ın ziyaretinden dolayı oldukça memnun olduğunu belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu İYİ Parti’nin seçim beyannamesini ile projelerini beğendiğini ve bugüne kadar esnaf teşkilatına vermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi