CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, CHP Parti Okulu’nun Karşıyaka Yamanlar Gençlik Merkezi’nde düzenlediği 47. Gençlik Kampına katıldı, Soru-cevap şeklinde geçen görüşmede, 9 Eylül Hukuk Fakültesi’nde öğrenci iken 1999 seçimleriyle birlikte aktif olarak Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya başlayan CHP Milletvekili Av. Kılıç, geleceğin siyasetçilerine, gençlere siyasi tecrübelerini aktardı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, sosyal devletin görevinin, “gençlerin temel ihtiyaçlarına destek olmak, sosyal yaşamına katkı sağlamak ve gençlerin hayallerinin gerçekleştirilmesini sağlamak” olduğunu vurgulayarak, “Ancak mevcut AKP iktidarında durum bunun tam tersidir. AKP’li yöneticiler, gençlerin bu ihtiyaçlarını karşılamak şöyle dursun, adeta onların bu ülkeyi, toprakları terk etmeleri için mücadele vermektedirler. Başta genel başkanları olmak üzere bütün AKP’liler her platformda bunu dile getirmekten de çekinmemektedirler.” dedi.

“ÖNCE KENDİNİZE SONRA DA CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE GÜVENİN

Gençlere, “Önce kendinize sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’ne güvenin, hep birlikte mücadele ederek bu karanlık günleri aşacağız” diye seslenen CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaşıtlarınız Avrupa’yı, Amerika’yı ya da dünyanın herhangi bir ülkesini turizm amaçlı, eğitim amaçlı gezerken; biz burada ‘askıda bilet’ uygulamasıyla gençler bayramda ailelerini ziyaret edebilsin diye çaba sarf ediyoruz. Sizler bunu hak etmiyorsunuz, ülkemiz bu durumu hak etmiyor. İktidarı seçimle almamıza az kaldı. Bu felaketi, bu enkazı hep birlikte kaldıracağız.

Şu anda iktidarda olmadan ülkeyi yöneten bir CHP var. ‘Emekliye ikramiye’ dedik geldi. ‘Taşerona kadro’ dedik kısmen o da halloldu. ‘Temel gıda maddelerinde KDV’yi indirin’ dedik indirdiler. ‘3600 ek gösterge’ dedik oldu. ‘Asgari ücreti arttırın’ dedik arttı. ‘Gençlerin KYK faizlerini silin’ dedik o da oldu. Sırada EYT sorunu, aile destekleri sigortası ve sizlerin yaşadığı sorunlar var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu daha önce açıkladı, ilk cep telefonu ve oyun konsolunda ÖTV sıfırlanacak. İnternet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve dünyanın parasını ödediğimiz bu garabet internet sistemini de iyileştireceğiz.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği 1000 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacağını ifade ederek, “Bu kart ya da mobil uygulama finansal teknoloji ürünü olacak.” dedi.

“DAHA İYİ BİR TÜRKİYE’Yİ, ÖZGÜR YARINLARI SİZLERLE BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Ülkenin bugün başta ekonomi, eğitim, sağlık olmak üzere her alanda geride olmasının, çoğu vatandaşın açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalmasının temelinde yatan asıl nedenin devlet yönetimindeki liyakatsız atamalar ile AKP’li yandaş, akraba, eş, dost, kardeşlerden oluşan torpilli atamalar olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil, kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak. Gençlerden yani sizlerden pasaport çıkartma işlemi ya da yurt dışına çıkış harcı alınmayacak. İlk sıfır otomobilinizde ÖTV sıfırlanacak. Daha iyi bir Türkiye’yi, özgür yarınları sizlerle birlikte kuracağız. Bu ülkeye adaleti, demokrasiyi hep birlikte getireceğiz. Ondan sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir.”

Editör: Haber Merkezi