DERLEYEN: GİZEM TABAN/İZ GAZETE- Önceki Dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programına konuk oldu. Bornova’da 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Atila, yerel ve genel siyasete dair çarpıcı mesajlar verdi.

‘DİNLENME VE DEMLENME’

Bornova Belediye Başkanlığı görevinin ardından geçen 3 yılı özetleyen Olgun Atila, “Belediye başkanlığı öncesinde de meclis üyeliği görevim vardı. Dolayısıyla 10 yıl, çok aktif geçti. Sonraki 3 yılda da dinlenme, demlenme, okuma ve araştırma süreci oldu. Ailemle birlikte daha çok vakit geçirdim. Ama görevden önce ve görevde olduğu gibi şimdi de sürekli sokaktayız. Partili partisiz her vatandaşımızı dinliyoruz, taleplerini dinliyoruz. Bugün gelinen noktada iktidara çok yakınız. Yaşam koşullarını iyileştirmek, vatandaşımızın dertlerini dinlemek derman olabilmek ve onlara bunları doğru anlatabilmek gerekiyor. Türkiye gerçekten büyük bir dönüşüm içerisinde… CHP’li olmaktan onur duyuyorum. En büyük makam üye olabilmektir. Üyeliğin verdiği görev ve sorumlulukla, yapmış olduğumuz hizmetleri daha çok anlatıyoruz. Görevimiz bitti ama telefonumuz 24 saat açık, her zaman olduğu gibi… Siyasette illa bir makamla değil, bir üye olarak katkı sağlayabileceğim düşüncesindeyim. Burada küskünlük, dargınlık söz konusu olamaz. Ülkemiz ve partimiz için nasıl daha çok fayda sağlayabiliriz nasıl daha fazla katkı koyabiliriz, bunun peşindeyiz” diye konuştu.

‘DOLU DOLU ÇALIŞTIK’

Görev sürecinde yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Atila, “Bornova’yı çok seviyorum. Doğup, büyüdüğüm, okullarında okuduğum, çocuklarımızı büyüttüğümüz kentimize hizmet etmenin onurunu yaşadım. Beş yıl boyunca dolu dolu, gece-gündüz hemşerilerime hizmet etmeye çalıştım. Bütün çalışma arkadaşlarımızla, partililerimizle en maksimum düzeyde hizmet vermeye gayret ettik. Kentimizin ekonomisini kalkındırmak, stat projesiyle oradaki güvenlik sorununu sıfıra indirmek, İzmir’in büyük kulüplerini buraya getirmek, kentteki esnafın kalkınması ve ekmeğini daha iyi kazanması, vatandaşlarımızın daha huzurlu olması için çalıştık. Dost Market, Down Kafe gibi projelerle de ihtiyaç sahibi gruplara elimizi uzatmaya çalıştık. Bornova, gençlerin, öğrencilerin yoğun bulunduğu yer…  İnsanların sosyalleşebildiği, cüzi fiyata çay içebildiği alanlar yaratmaya çalıştık, parklarımızın en güzel parklar olduğunu gösterdik. İzmir’in başka ilçelerinden çocuklarımız gelip bizim parklarımızda oynadığında çok mutlu oluyorum. Bu projeleri iyi ki hayata geçirmişiz. Bunu da bugün sokakta gezerken gözlemliyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘BİR KIRGINLIĞIM YOK’

İkinci dönem aday gösterilmemesinin; Önceki Dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yakın siyaset içerisinde olması ve Kocaoğlu’nun partinin imza sürecinde taraf olmasıyla ilgili olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Atila, şunları söyledi: “Ben 5 yılı 15 yıl gibi yaşadım. Çok yoğun, dolu dolu bir dönem geçirdik. Biraz da şanslı bir belediye başkanıydım. Bu kadar üniversitenin, seçkin bir topluluğun içinde olduğu, güçlü bir parti örgütünün olduğu noktada çok şanslıydım. Aday olmamamla ilgili benim hiçbir kırgınlığım yok. Çünkü ben 32 yaşında meclis üyesi, 37 yaşında belediye başkanı oldum. Dolayısıyla Aziz Bey konusu, imza süreçleri, bunlara ihtimal vermiyorum. Partimizde her zaman liyakat esastır. Yani sözü edilen konuların aday olmama etki ettiğini düşünmüyorum. Bugün biz partimiz sayesinde sokakta itibar görüyorsak bu çok değerli… Hiçbir kırgınlığım yok. Siyaset, dostlara tavsiye edilmeyecek kadar zor düşmanlara bırakılmayacak kadar da önemli bir iştir. Bunu da bilerek hep birlikte, ilçemizi, kentimizi, ülkemizi kalkındırmak için katkı sunmak lazım. Biz de bunu yapıyoruz.”

‘PARTİMİZİN ADAMIYIM’

“Adınız hep ‘Aziz Kocaoğlu’nun adamı’ şeklinde lanse edildi. Bu sizi rahatsız etti mi ya da olumlu/olumsuz etkiledi mi?” sorusunu da yanıtlayan Atila, “Aziz Kocaoğlu ile 5 yıl belediye meclis üyesi 5 yıl da belediye başkanı olarak çalışma imkanımız oldu. Önemli hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Başarılı ve uyumlu dönemler geçirdik. Şimdi de Tunç Soyer başkanımız var, o da çalışkan, üretken ve dinamik… Dolayısıyla bu bir bayrak yarışı… ‘Şunun adamı, bunun adamı’ tartışmalarını doğru bulmuyorum. Ben partimizin adamıyım, Bornova’nın adamıyım, İzmir’in adamıyım, garibanların adamıyım. Bizim siyaset yapma tarzımız da her zaman taban siyaseti olur. Sokaktaki vatandaşlarımızın her zaman emrindeyim. Ayrışarak değil, aksine partimiz iktidara bu kadar yaklaşmışken, birlik ve beraberlik içerisinde, herkesi kucaklayarak, ortak aklı oluşturarak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Parti içinde de gruplar var ama bunları en aza indirip ortak hedefe yönelmemiz lazım. Ortak hedefimiz; Türkiye’nin kalkınması ve büyümesi, partimizin iktidar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması... Bunun için hepimizin samimi katkı sunması lazım. Dolayısıyla ben bu tartışmaları doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

‘KAVGANIN İÇİNDE OLMAM’

“Olgun Atila’nın gönlünden yerel siyaset mi genel mi geçiyor?” sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Atila, “Biz hep yerel siyasetle ilgilendik, meclis üyeliği, belediye başkanlığı yaptık. Dolayısıyla uzmanlık alanımız bu oldu. Ama partimizin, örgütümüzün, siyasetin içindeyiz. Benim ne olduğum önemli değil. Önemli olan ülkemizin nereye gittiği… CHP ve Millet İttifakı’nın iktidar olması için çalışmalıyız. Benim düşüncem önce devlet, sonra parti, sonra ekip sonra kişisel beklenti noktasında olmalı. Bizim bu anlamda bir talebimiz yok. Ben merkezli siyaseti doğru bulmam. Bunu örgütün, kamuoyunun daha iyi takdir edeceğini düşünüyorum. Ancak bir görev tevdi edilirse onu en iyi şekilde, daha önce yaptıklarımız gibi bundan sonra da bir görev alırsak dolu dolu ve uyumlu bir şekilde yapmaya gayret ederiz.  Hep birlikte, ortak akılla tüm kıymetleri değerlendirerek yeni bir fotoğraf ortaya koyma ihtiyacı olursa ve büyük bir uzlaşı olursa görev almaktan büyük onur duyarım. Ama bir kavganın içinde olmam. Hiçbir zaman da olmadım” diye konuştu.

‘GÖREVDEN KAÇMAK OLMAZ’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliğine aday olmak için istifa etmesi durumunda il başkanlığı koltuğu için partinin kendisine görev vermesi durumunda izleyeceği yol haritasına dair soruyu cevaplayan Atila, “Çok yoğun çalışan, başarılı çalışmalar yapan bir il başkanımız ve il yönetimimiz var. Bizim amacımız onlara destek olmak, katkı sunmak… İl Başkanımız genç ve başarılı bir siyasetçi, gönlünden ne geçiyorsa olmasını isterim. Bizim amacımız var olan arkadaşlarımıza destek olmak… Ama şunu söyleyeyim; ben partimizde hep seçilecek yerlerde göreve geldim. Örgüt görevi bir askerliktir, ateşten gömlektir. Böyle bir görevden, üyesi olduğum partide başkan olmaktan büyük bir onur duyarım. Görevden kaçmak diye bir şey olmaz. Her şeyin daha iyisini, daha güzelini oluşturmak için çok dinlerim, farklı görüşteki insanlarla parti içi/parti dışı görüşürüm. Böyle onurlu bir görev verilirse tabi ki kaçılmaz ve en iyi şekilde yapılmak istenir. Çünkü Türkiye’nin en önemli seçimi… Bu seçimde kazanan komutan, asker, er olabilmek çok önemli” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARILAR DİLİYORUM’

2019 seçimlerinde göreve gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Atila, “Başkanımızın ve ekibinin başarılı olması bizi çok mutlu ediyor, edecek. Belediye başkanı olmak kolay değil, 7/24 koşturmak… Ne kadar çalışsanız bile bazen yeterli olmayabilir. Belediyecilik bu anlamda zor… Üç yılda da pandemi, deprem gibi zor süreçler yaşandı. Arkadaşlarımız en iyi şekilde kentimize hizmet etmeye çalışıyorlar. Önemli olan başarının devamıdır. Tekrar başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi