İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir İl Kongresi’nde tek aday tartışmalarının devam ettiği günlerde sürece dair çarpıcı bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz, İl Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı. Böylelikle Oğuz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim oldu. 

Oğuz, adaylığı sonrasında İz Gazete'ye konuşarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Adaylığı sonrasında İz Gazete'nin sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden kongre sürecinin İzmir’e yakışır bir biçimde gerçekleşmesini temenni ettiğini ifade ederek demokrasi vurgusunda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk ve adalet talepleri ile Ankara’dan İstanbul’a dek yürüdüğünü ve demokrasi aşığı olduğunu söyleyen Oğuz, “İzmir'de yaratılmaya çalışılan  algı, demokrasiyi yok etmek içindir. Bu kararı tek başıma almadım. İzmir örgütünde iki yıl İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Örgütün bana yapmış olduğu telkinler sonucu ve İzmir'in de gelmiş olduğu bu son durumda aday olmaya karar verdim" şeklinde konuştu.

‘TELKİNLERE KAYITSIZ KALMADIM’

“Her ilçede izim var” diyen Cüneyt Oğuz, şöyle konuştu:

“Benim bütün ilçelerle pozitif ilişkilerim var. Her ilçede bir izim var. Gerek genel seçimler, gerek yerel seçimler, gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İzmir'in 30 ilçesinde vardım. Ben İzmir'de çıtayı çok daha yukarılara taşıyacağıma, bayrağı yukarılara çekeceğime eminim. Çok daha iyi bir il başkanlığı süreci yaşatacağıma, İzmir'in 30 ilçesinde en ücra yerlere girip partimi yukarılara taşıyacağıma eminim. Bu donanım, birikime sahip olduğum için arkadaşlarımın telkinlere kayıtsız kalmadım ve aday oldum"

GÖZLER YÜCEL’DE

Cüneyt Oğuz’un adaylığının ardından gözler seçime tek aday olarak gitmesi beklenen mevcut Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e çevrildi.

Editör: Haber Merkezi