TUGAY CAN / İZ GAZETE – Gazetemizin yeni ofisini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Serdar Sandal gazetemizin ekibi ile bir süre sohbet etti.

‘OLDUĞUMUZ GİBİ DAVRANACAĞIZ’

Sandal, Belediye Başkan adaylığında nasıl bir profil çizeceği hakkındaki soruyu “Bundan sonrasında Serdar Sandal’da bir şey değişmeyecek. Bu net. Bize nasıl bir başkan profili çizeceksiniz diyorlar. Ben de diyorum ki profil çizmeyeceğiz. Olduğumuz gibi davranacağız. Burada mesele seçimi kazanmak ve seçimin ardından da vatandaşa hizmet sunmak.” ifadeleriyle yanıtladı.

Bayraklının problemleri hakkında da konuşan Sandal, “Önemli olan bu sorunları, bu meseleleri, bu problemleri doğru kadrolar ile bilmek ve vatandaşa hizmet etmektir. O yüzden bu makama caka satma meselesi olarak değil, hizmet etme meselesi olarak bakmak gerekiyor.” dedi.

Sandal’ aday adaylığı sürecinde kullandığı sloganlar için ise şu ifadeleri kullandı:

“Sonuç itibari ile biz aday adaylığı sürecinde çalışırken de partinin geçmiş dönemlerdeki seçim programından yararlanarak bu meseleleri somutlaştırdık. Doğal olarak bizim söylediğimiz şeyler partinin söylediği şeyler değil. Biz daha önce partinin söylediklerini programımızda kullandık. Parti bunu sadece tekrar söyledi.”

‘BİRBİRİMİZDEN FARKLI DEĞİLİZ’

Sandal sözlerini şöyle sürdürdü;

“Mesele açlık, yoksulluk vesaire meselesi… Bayraklı’nın özelliği yoksul ve zengin ayrımının en yüksek olduğu alanlardan bir tanesi olması. O yüzden biz bu noktaya vurgu yapıyoruz. Siz bir kentin Belediye Başkanı oluyorsanız, kentin tamamının sorunları ile ilgilenmek zorundasınız. Farklı görüşlerde olsalar da hepimizin sofrasındaki ekmeği, kederi, neşeyi, düğünü, töreni hep aynı. Biz aslında birbirimizden çok farklı değiliz. Bu konularda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.”

Cemevi ve pazaryeri probleminin çözümü için mücadele edeceklerine vurgu yapan Sandal, “Toplumsal meselelerin tamamını ortak aklılla çözeceğiz. Bir kesimin herhangi bir sıkıntısı varsa biz yerel yönetim olarak oradaki sorunu alıp, ekibimiz ile birlikte değerlendirip faydalı bir şekilde sorunu çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘BAYRAKLI’YI BİR SINIF İLE ÖZDEŞLEŞTİRİRSENİZ…’

Öğretmen başkan profili hakkında konuşan Sandal, “Farklı siyasal görüşlerden olan insanları nasıl bir potada eriteceksiniz sorusu vardı. Öğretmen kimliği buna bir cevaptır. Öğretmen olarak sınıfa girdiğinizde, o sınıfta her kesimden öğrenci vardır. Bayraklı’yı da bu boyutu ile bir sınıf olarak özdeşleştirirseniz sınıftaki gibi herkese eşit ve adil hizmet edeceğimizin teminat olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki süreç için temponun arttığını kaydeden Sandal, “Şu an bürolarımız ve dokümanlarımız hazır. Artık sokağa inme vakti. Zaten sokaktaydık. Artık aday olarak sokağa inme vakti. Şu anda hem parti iç barışı sağladık, partililerimiz tamamı aktif olarak sahada. Daha önce seçime gitmeyip, sandığı boykot eden arkadaşlar da sandığa gitmeyi düşünüyorlar. Farklı siyasal kesimlerdeki arkadaşlardan da yoğun ilgi görüyoruz. Bayraklı bundan sonra kritik değil, Konak Narlıdere ve Balçova gibi yüksek oy ile seçim kazanılan bir yer haline dönüşecek." dedi.

Sandal sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 30 artı bir olarak bu süreci yürütecektir. İzmir’de hiçbir kayıp ilçemiz yoktur. Tunç Soyer, bu kent için bir kazanımdır. İyi bir değerdir."

Editör: Haber Merkezi