TUGAY CAN / İZ GAZETE - Basın toplantısında, TEM ekibinde olduğu iddia edilen üç polisin Öğrenci Kolektifi üyesi, ajanlık teklifinde bulunmasıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Öğrenci Kolektifleri, üyeleri olan Mustafa Avcıoğlu’nun polis olduğu iddia edilen şahıslarca askerliğini yapmadığı gerekçesiyle polis karakoluna çağrılması ve ardından da çeşitli şekillerde tacize maruz kalması sebebiyle bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısını Öğrenci Kolektifleri üyelerinin yanı sıra, İnsan Hakları Derneği ve Eğitim-Sen’den de temsilci katıldı.

POLİS OLDUĞU İDDİA EDİLEN ŞAHISLARCA SORGUYA TABİİ TUTULMUŞ

Basın açıklamasında, Öğrenci Kolektifleri’nin bugüne dek, laik, demokratik, parasız, bilimsel ve ana dilde eğitimden yana olduğuna dikkat çekerken, “Üniversitede öğrenci düşmanlarına, çeşitli kariyer planlarıyla biz öğrencileri birbirine rakip belletmeye çalışanlara inat kardeşleştiren, dayanışmayı güçlendiren alanlar kurmaya çalıştık. Harçlarla üniversitelinin cebini boşaltmaya çalışanlara karşı yumurtalarımızla cevap verdik. Üniversitede cinsiyetçi dilin kullanımına, akademideki cinsiyetçiliğe inat kadın düşmanlarının kampüsümüzde yeri yoktur dedik. Yazları yoksul mahallelere giderek okumuş insan halkın yanındadır diyerek kampüslerimizi mahallelere kurduk, gönüllü öğretmen olduk. Van depreminde yardım eli, Soma'da madenci ailelerinin dayanağı, Zap Suyunda dayanışmanın köprüsü olduk. Ancak halkın yararına mücadele eden bizler Saray tarafından gözaltı, tutuklama ve çeşitli baskı yöntemleriyle sindirilmeye çalışılıyoruz.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Avcıoğlu’nun TEM ekibinden olduğu iddia edilen şahıslarca sorgulaya tabii tutulduğunun altı çizilirken, “Arkadaşımızdan istediği cevapları alamayan ve kendini polis olarak tanıtan bu şahıslar geçtiğimiz günlerde arkadaşımızla tekrar görüşmek istemiştir. İkinci görüşmede ise şahıslar sorularını tekrarlamış ancak bununla da kalmayıp mezun olduğunda vs değerlendirebileceği iş teklifleri vaadinde bulunarak defalarca ajanlık teklifinde bulunmuştur. Ancak yine karşılık bulamamışlardır.” ifadeleri kullanıldı.

'ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ ÜYESİNİN BAŞINA GELECEK HERHANGİ BİR ŞEYDEN İZMİR EMNİYETİ SORUMLUDUR'

Taciz ve tehditlerin devam etmesi durumunda suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Açıklama şu şekilde tamamlandı; “Bunca zamandır uyguladıkları korku politikalarıyla başarıya ulaşamayan siyasi iktidar ve Emniyet güçleri bu çabalarının da boşa çıkacağını bilmelidir. Bilinmelidir ki bugünden itibaren Öğrenci Kolektiflerinden herhangi bir arkadaşımızın başına gelecek herhangi bir olaydan İzmir Emniyeti sorumludur. Medet umulan her ne ise baskılarla, tehditlerle, göz altılarla, tutuklamalarla elde edilemeyecektir. Üniversiteye, bizlere dönük bu politikadan derhal vazgeçilmelidir. Bizler dünden bugüne bu memleketin aydınlık geleceğiyiz ve bunun sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu sorumluluğun verdiği güç ile buradan bir kez daha belirtiyoruz korkak olan sizlersiniz ve bizler kampüslerimizde, kent meydanlarındayız...“susmuyoruz korkmuyoruz buradayız”

AJANLIK TEKLİF ETTİLER

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Avcıoğlu ise başına gelen hadiseyi, “Tanımadığım bir numara, askerlik işlemleri ile ilgili olarak beni aradı ve karakola gelmem söylendi. Karakoldayken, tekrar numara aradı ve karakolun önüne çıkmam gerektiğini söyledi. Yanımdaki polis memuru ile birlikte karakolun önüne çıktık. Dışarıda bizi bekleyenler, TEM’den geldiklerini söylediler. Daha sonra bana alakasız bir isim söyledi. Bu ismin PKK ilke bağlantısı olduğunu benim de onlarla irtibatta olduğumu söyledi. Daha sonra bu konunun üstünde durmadı. Benimle ilgili sorular sormaya başladı. Bir hafta sonra tekrar arandım. Tekrar görüşmek istediklerini ve Buca’da buluşmak istediklerini söylediler. Benim çeşitli arkadaşlarımın isimlerini saydılar. Tüm bunların üstüne arkadaşlarımla ilgili bilgi almak istediler. Ayrıca okulda herhangi bir faaliyet olduğunda onları bilgilendirmemi istediler.” ifadeleriyle anlattı.

Editör: Haber Merkezi