Oğan, görevden almaların hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, yapılması gerekenin el çektirmek olduğunu, bunun da MYK kararıyla yapılabileceğini savundu. Oğan, "Muhalefet tek aday çıkarabilecek mi?" sorusuna, "Bendeniz ilk bayrağı kaldıran, ilk muhalefet ateşini yakan adayım. En iddialı adayım. Bu yarışta sonuna kadar varız" dedi.

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken genel başkan adayı Sinan Oğan, havalimanı içindeki Orty Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, kurultay için imza veren il ve ilçe yönetimlerinin Genel Merkez tarafından görevden alınmasını tepki gösterdi. Oğan, görevden alınan Buca ve Torbalı ilçe yönetimlerini ve teşkilatı ziyaret edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"548 imza ile MHP'nin kurultay süreci resmi olarak başlamıştır. Genel Merkez bize kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını gösterdi. 548 delegenin doğal hakkı olan bu talep, Genel Merkez tarafından il, ilçelerin kapatılmasıyla cevaplandırılmış, bir adım daha öteye giderek bu arkadaşlara partiden ihraç tehdidi savrulmuştur. Biz bugün İzmir'de kapatılan, fesh edilen Buca ve Torbalı ilçe başkanlarımızı ziyaret etmek, buna tepki gösterip istifa eden il başkan yardımcılarına destek ziyaretinde bulunmak için İzmir'e geldik. Genel Merkez'i hakka hukuka saygılı olmaya çağırıyoruz. "

8 MAYIS'TA KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
Sinan Oğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın kurultaya imzan verenler için sarf ettiği 'mezhebi belli olmayanlar' ifadesine tepki göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreci geri çevirmeye bu şekildeki haksız fiiller yetmeyecektir. 8 Mayıs'ta kurultayı toplayacak ve delegeler bu işlemleri haksız çıkaracak kararı alacaktır. Kurumsal anlamda ülkücülerin iade-i itibarı en kısa zamanda sağlanacaktır. Bunun için bir siyasi komite kurduk. Bugün çağrı heyeti Ankara'da toplandı. Pazartesi günü gerekli hukuki başvuruları yapıp 8 Mayıs'ta kurultayı gerçekleştiriyoruz."

AVRUPA'DAKİ TÜRKLERLE BULUŞACAK
Sinan Oğan, Manisa'da MHP teşkilatıyla bir araya geleceğini, daha sonra da Avrupa'ya giderek oradaki Türklerle buluşacağını kaydederek, "Avrupa'daki Türklerle kucaklaşacağız. MHP orada dördüncü partidir. Oysa orada ilk organize olan parti MHP'dir. MHP'yi sadece Türkiye'de dördüncü değil, Avrupa'da bile dördüncü parti konumuna getirdiler. Bizim bu kutlu yürüyüşümüz büyüyecektir. Zaferle bitecektir" dedi.

'EN İDDİALI ADAYIM'
Sinan Oğan, bir gazetecinin muhalefet olarak kurultayda tek adayın ismi üzerinde birleşip birleşmeyecekleri yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bendeniz ilk bayrağı kaldıran, ilk muhalefet ateşini yakan adayım. En iddialı adayım. Bu yarışta sonuna kadar varız. Diğer arkadaşlar adına bir şey diyemem. Ancak her koşulda ikinci ya da üçüncü turlarda delege birleştirmeyi sağlayacaktır. Her arkadaşımızın aday olma hakkı vardır. MHP'de yarışma geleneği yerleştirmede fayda var. Kurultayda 10 genel başkan adayı varsa, o salondan tek genel başkan olarak çıkar. Diğer adaylar da ona destek olur."

Sinan Oğan'ı havalimanında bir grup partili karşıladı. Oğan'ın makam aracı olan iki otomobilin üzerinde Sinan Oğan ve üç hilal yer alan plaka dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi