TUGAY CAN / İZ GAZETE - Basın açıklaması öncesinde bir konuşma yapan ÖDP İzmir İl Başkanı İsmail Hakkı Ortaköy, 'Toplumu sindirme, toplumda korku yaratma amacıyla bu tip gözaltılar yapıldığını belirtirken “Tüm baskılara, yıldırma politikalarına rağmen, katliamlara rağmen mücadelemiz sürecek ve laik ve demokratik bir Türkiye kurma mücadelemiz kesintisiz devam edecektir' dedi.

Sivas için ‘Adalet’

Basın açıklamasını okuyan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen, konuşmasına “Öncelikle Sivas için Adalet” talebiyle başladı ardından Adalet yürüyüşüne değinen İşleyen “ÖDP’ye yapılan bu operasyon aynı zamanda Adalet yürüyüşüne yapılan bir operasyondur” dedi. Türkiye’de ki ‘Hayır’ iradesinin Adalet yürüyüşüne sahip çıkması gerektiğini vurgulayan İşleyen ,9 Temmuz’ da Maltepe’de yapılacak olan mitinge çağrı yaptı.

Biz bu torbaya sığmayız!

Basın açıklamasını okuyan Önder İşleyen ise “Öyle bir düzendeyiz ki insanların düşüncelerini ifade etme özgürlüğünü , eleştiri hakkını , demokratik itiraz hakkını ellerinden aldılar” derken, AKP hukukunun bir terörist üretme makinesine dönüştüğünü, dolayısıyla AKP kendisi gibi düşünmeyen bütün seslerin susturulduğunu vurguladı.

Onur Kılıç’ın terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığını dile getiren İşleyen, 'Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin laik ve demokratik yöntemlerden taraf olduğunu belirtti “Kimse bizi başka bir torbaya sokmaya çalışmasın biz bu torbaya sığmayız' dedi.

ÖDP’nin Siyaset yapmasını istemiyorlar!

Onur Kılıç’ın hedefte ki ne ilk ne de son isim olduğuna değinen İşleyen “Aralarında benim de bulunduğum birkaç arkadaşım için altı yüz yıla yakın bir hapis cezası isteyen davalar var. Bu ÖDP siyaset yapmasın, kenarda dursun demekle aynı şey” dedi. İzmir özelinde bir gözdağı verilmeye çalışıldığını da vurgulayan İşleyen, “Değişim zilleri çalıyor, bu sıkışmanın bize bir baskı uygulayacağını biliyorduk” dedi.

Onur’dan selam var!

Onur Kılıç’ın gözaltı süreciyle ilgili hukuki olarak bilgi vermek için konuşan Atakan Güngör ise savcının davayla ilgili kısıtlılık kararı vermesi nedeniyle hiçbir bilgi edinemediklerini vurgularken, “OHAL’den dolayı bir hafta gözaltı süresi var, bu bir hafta dolunca savcı bir hafta daha uzatabiliyor bu gözaltı süresini” dedi. Onur’la görüştüğünü ve herkese selam söylediğini belirten Güngör “Onur’un morali iyi, yılmaması gerektiğinin farkında” dedi.

Kemal Kılıç: Bu olay bizi mücadelenin dışında bırakmamalı!

Basın toplantısında söz alan Onur Kılıç’ın Babası Kemal Kılıç ise mücadelenin devamlılığını vurguladığı konuşmasında” Bu veya diğer durumlar ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi olarak bizleri mücadelenin dışında bırakmamalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi