TUGAY CAN / İZGAZETE - AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı ve siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda sabaha kadar süren görüşmeler sonucu kabul edildi. Ancak bu durum siyasette yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. CHP ile HDP, Meclis’in sabaha kadar çalıştırılmasına tepki göstererek, AKP ile MHP’nin teklifi ‘kamuoyundan dikkatinden kaçırmak’ için acele ettiğini savundu. En sert tepki ise Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Selin Sayek Böke'den geldi. Böke sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Dün gece adil ve #güvenliseçim yok edildi. Ya izleyeceğiz ya da gerçek bir seçimin asgari koşulları sağlanana dek boykot ve/veya çekilme seçeneklerini ele alacağız. Karar hepimizin!" ifadelerine yer verdi.

'SİNE-İ MİLLET' AÇIKLAMASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Benzer bir çıkışı 16 Nisan referandumu sonrasında yapan Böke, ‘’CHP olarak bu referandumu tanımıyoruz. Sonuç hayır çıkmıştır. Milyonların iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu amaçla her türlü yaptırımı da masaya yatıracağız. Her türlü derken buna Sine-i Millet de dahildir” açıklamasıyla büyük ses getirmişti. Ancak sürecin devamında CHP'nin sessiz kalmasıyla beraber Böke, "16 Nisan sonrası gerekli adımlar atılmadı. "Mevcut yönetimin parçası olamam." diyerek yürütmekte olduğu CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa etmişti. 

PARTİ MECLİSİ'NE SEÇİLMİŞTİ

Referandum sonrasında yapmış olduğu 'Sine-i Millet' açıklaması ve bu açıklamayı izleyen istifa sürecininin ardından parti içi görev almasına sürpriz olarak bakılan Böke, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçekleşen Son Kurultayı'nda İstanbul milletvekili İlhan Cihaner ile birlikte oluşturduğu 'Sol Cesaret' grubuyla dikkat çekmiş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinden girerek Parti Meclisi üyesi olarak seçilmişti.

Editör: Haber Merkezi