İZ GAZETE - 12 Eylül askeri darbesinin 37. yılında İzmirli politikacılar darbeyi lanetleyen mesajlar yayınladı. 12 Eylül darbesinin sonuçlarının hatırlatıldığı mesajlarda, bugün yaşananlarla benzerliklere vurgu yapıldı. CHP'nin genç Parti Meclisi üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç da, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "37.yılında İsimler, yüzler değişti zihniyet aynı" vurgusunu yaptı. Paylaştığı görselde Askeri üniforma ile 'milli irade ceketi'ni yanyana kullanan Kılıç, "O yüzden 'Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek'" dedi. 

ERDAL EREN HALA 17 YAŞINDA

12 Eylül askeri darbesinden sonra yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'in fotoğrafını paylaşan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay "Bugün #12Eylül Aradan 37 yıl geçti, Erdal Eren 17 yaşında bir gençti. Ve hala 17 yaşında." dedi. 

CHP İzmir milletvekili Ali Yiğit ise" #12Eylül darbesinin üzerinden tam 37 yıl geçti. Yaşattığı acılar hala taze. Demokrasimize vurulan bu kara lekeyi unutmayacağız." paylaşımında bulundu. CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır da '12 Eylül bir insanlık suçudur' paylaşımında bulundu.

Editör: Haber Merkezi