TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nden AKP'ye geçen Bergama Belediyesi'nde sular durulmuyor.

Ramazan Bayramının hemen ardından Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri'nde alkol satışı ve tüketimini yasaklayan AKP'li Bergama Belediyesi tesislerin girişine bir de pankart asmıştı.  Konuya ilşkin sosyal medya başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilllerinden de tepkiler yağmıştı. Sürece dair sıcak bir gelişme yaşandı. Sosyal medyada etkili olan tepkilerin ardından AKP'li Bergama Belediyesi tesislerin girişine asmış olduğu pankartı kaldırdı. 

Ayrıca Bergama Demokrasi Platformu tarafından duyurulan gelişme ile alakalı Bergama Belediyesi herhangi bir açıklama yapmazken, alkol yasağının devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

O PANKART KALDIRILDI

Konuya ilişkin Bergama Demokrasi Platformu bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Bergama Belediyesi tarafından asılan pankartın söküldüğü aktarılırken,  açıklamada "Ramazan bayramı sonrası belediyenin sosyal tesisinde ve piknik alanında (Kleopatra Güzellik Ilıcası) alkollü içecek satışı ve kullanımı yasaklandı. Bu yasaklama Kleopatra Güzellik Ilıcası girişine kocaman bir pankart asılarak ilan edildi. Yasağın duyulmasıyla sosyal medyada gösterilen tepkiler üzerine pankart yerinden kaldırıldı." ifadelerine yer verildi.

PİKNİK İLE PROTESTO EDECEKLER

Öte yandan Bergama Belediyesi tarafından başlatılan yasağa karşı ilk günden bu yana tepkisini dile getiren Bergama Demokrasi Platformu 12 Haziran Çarşamba (yarın)Ilıca’da aileler ile buluşup piknik yapacaklarını duyurdu. Bergama Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada “12 Haziran Çarşamba günü ailelerimizle, çocuklarımızla, dostlarımızla hep birlikte Bergama Ilıca' da buluşup piknik yapacağız. Toplumsal alanda temel hak ve özgürlüklerin savunulması yönünde her türlü baskı ve yasaklamaya karşı olduğumuzu ifade edeceğiz” denildi.

Editör: Haber Merkezi