İZ GAZETE- Milletvekili listelerinde ilk sıralarda  yer alan Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç'ı kendisi ile birlikte kırsala  davet eden İzmir 2. bölge 13. sıra milletvekili adayı Hatice Zeybek " Merak ediyorum üreticiler ile ne konuşacaksınız? Merak ediyorum kırsaldaki kadınlar ile ne konuşacaksınız? Merak ediyorum İzmir'deki turistik köylerin dışında kaç köye gittiniz? " sorularını yöneltip eleştirerek kadın adayları kırsala davet etti.

İSMİ AÇIKLANINCA GÖNDERİYİ SİLDİ

CHP'nin  kesin olarak açıkladığı 12 kişilik  listede kendisini göremeyen ve kadın adayları eleştiren Zeybek listede açıklanmayan son iki ismin de açıklanması ile kendi ismini görünce gönderiyi kaldırdı.

BUGÜN DE ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Zeynek bugün de sosyal medya hesabından tüm partileri eleştirerek, kadın adayların son sıralardan yazılmalarını eleştirerek, üstü kapalı şekilde CHP'sinin kendisini koyduğu sıralamayı eleştirdi. Zeybek "Aynı ilin farklı bölgelerindeki kadın aday dağılımı da adaletsiz yapıldı.Erkek adaylar baş sıralardaki yerlerini alırlarken kadın adaylar çalıştırılacak yerler olan son sıralara yerleştirildi. " diyerek kadının adı söylemde var eylemde yok dedi.

Editör: Haber Merkezi