GÜLSEN CANDEMİR-Cumhuriyet Halk Partisi’nin Buca’daki delege seçimlerinde delege olamayan iki isim İz Gazete’ye konuştu.  Suat Nezir ve Aydoğan Hepdemirgil, “Demokratik bir yarıştı, kazananlara başarılar diliyorum” dedi.

Buca’daki delege seçimlerini bitiren CHP, 8 Kasım 1 Aralık tarihleri arasında, 47 mahallede 400 delege seçti. İlçedeki seçimin tarihine karar vermesi beklenen ilçe yönetiminin, 14 Aralık 27 Ocak tarihleri arasındaki bir günde ilçe seçimlerini yapması gerekiyor.

BİR ÖLÇÜT DEĞİL

Son yerel seçimlerde adı ilk dile getirilen Aydoğan Hepdemirgil ile kısa süre Buca Belediye Başkan adayı olarak çalışan Suat Nezir, oturdukları mahallelerden delege seçilemedi. İz Gazete’ye konuşan iki isim demokratik yarış vurgusu yaparak, herhangi bir kırgınlıklarının olmadığını dile getirdiler.

Yaylacık Mahallesinden delege adayı olan Aydoğan Hepdemirgil: “Parti içi bir yarıştı, arkadaşlarımız öyle uygun gördü. Delege olanlar çok değerli, olmayanlar değersizmiş gibi bir yorum yapılamaz. Seçilse de seçilmese de tüm arkadaşlarımı seviyorum. Seçilen arkadaşlarımızın hepsi değerlidir.” Diye konuştu. Hepdemirgil’in ismi 31 Mart seçimleri öncesi belediye başkan adayı olarak MYK'dan çıkmış ancak PM’den onay almamıştı.

NEZİR ‘KIRGIN DEĞİLİM’

Adı ilk önce Buca Belediye Başkanı olarak açıklanan sonra geri çekilen Suat Nezir’de mahallesinde delege seçilemedi. 5 seçimin dördünde delege seçildiğini söyleyen Nezir “Bu bir yarış, kazanan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Seçim günü de tebrik ettim zaten. Seçilemediğim için kimseye kırgın değilim. Siyaset küslük kabul etmez, her an aktif olmanız lazım. Buca’ya hizmet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kendimize yakışır şekilde siyaset yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Adaylığı geri çekildiği için yaşanan sıkıntılı sürece dair hiçbir kırgınlığı olmadığını söyleyen Nezir, “Yaşananların değerlendirmesini Buca halkının vicdanına bırakıyorum. Onlar en iyi değerlendirmeyi yapacaktır.” Dedi.

İl Sekreteri Hacer Taş’ın da ilçe başkanlığına aday olmak istediği ancak aday olduğu Ufuk Mahallesi’nden delege seçilemediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi