İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanlığı için aday olanlar peşi sıra açıklamalar yapıyor. Aynı listeden 4 farklı isimin adaylıkla ilgili açıklama yaptığı ilçede mevcut ilçe başkanı ise henüz net bir açıklama yapmadı. Delege seçimlerini açık ara önde tamamlayan muhalefetteki ‘beyaz liste’nin ise hangi aday etrafında birleşeceği henüz net değil.

ÖZCAN: “BEN DEĞİL BİZ DİYEN BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDECEĞİZ”

CHP Çiğli Eski İlçe Başkan Yardımcısı ve Tokatlı Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Mert Özcan da kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Özcan açıklamasında, “Bu mücadele sen ben mücadelesi değildir vatan ve ülke çıkarlarının korunması mücadelesidir” ifadelerini kullandı. CHP’nin her üyesinin genel başkanlık dâhil tüm kadrolarında yöneticilik yapabilecek yeteneğe sahip olduğuna inandığını kaydeden Özcan, “Ülkemizin geleceği için ben de Çiğli'den katkı koymak adına şahsımda bu yarışta görev alma arzusundayım. Delege seçimlerinde beyaz renge gönül vermiş yoldaşlarımızın iradesi sonucunda çıkaracağımız adaya sonuna kadar destek vereceğimizi açıkça ilan ediyorum. Örgütlü siyasetin gücüyle delege seçimlerini kazanan beyaz listedeki tüm arkadaşlar olarak bizler ‘ben değil biz diyen’ bir anlayış ile hareket ediyoruz ve edeceğiz...” dedi.

“ERKAN BEY ‘UTKU BAŞKANIM SEN ADAYSAN BEN DEĞİLİM’ DEDİ”

Radyo Romantik Türk’te Doğacan Öz’ün konuğu olan CHP İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü, “Partiyi en iyi kim temsil edecekse, o başkan olur” ifadelerini kullandı. “CHP Çiğli İlçe Başkanlığına adaylığını açıklamak tek başına verilecek bir karar değil. Geçmişte görev yaptım. Eğer örgüt yeniden bu görevi verirse yaparım. Bu benim değil örgütün vereceği karar. Ben örgütlü siyasete inanan biriyim” ifadelerini kullanan Gümrükçü, adaylığını açıklayan Erkan Akar’a dair de “Erkan bey bana ‘Utku Başkanım sen adaysan ben değilim’ dedi” şeklinde bir açıklamada bulundu.

“GÜMRÜKÇÜ DEĞİLSE ADAY BENİM”

Öte yandan; adı ilk önce ‘Beyaz listeyi bölecek olan aday’ olarak geçen Erkan Akar’ın çevresine ‘Utku Gümrükçü aday olursa, onun lehine çekilirim, yoksa beyaz listeden adaylığım konusunda kararlıyım’ dediği öğrenildi. Akar’ın Gümrükçü’nün aday olmaması durumunda diğer adaylarla uzlaşıp uzlaşamayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Mevcut İlçe Yönetimi ise beyaz listenin ortak aday belirleyemeyip bölünmesini bekliyor.

MUHALEFETTE ADAY BOLLUĞU

Adaylıklarını açıklayan Erkan Akar, Mert Özcan’ın yanı sıra ismi ‘muhalefetin tutkalı’ olarak anılan Utku Gümrükçü’nün dışında Beyaz Liste’den ilçe başkanlığını düşünen başkaları da var. Eski İlçe Başkanlarından Behset Köymen’in gönlünden yeniden adaylığın geçtiği, adaylığına dair açıklamayı ekibiyle beraber yapacağı konuşulurken, beyaz listenin ortak adayda zorlanması durumunda İbrahim İncesu’nun da üzerinde ortaklaşılabilecek alternatiflerden biri olduğu öğrenildi. Eski İlçe Başkan Yardımcısı Doğan Beyazgül’ün ise oluşacak yeni ilçe yönetiminde görev almak istemediği ancak İl Yönetimi’ne talip olduğu konuşuluyor. Çiğli dışındaki ilçelerde de güçlü bağlantıları olan Beyazgül’ün İl Yöneticiliği için nabız yokladığı bilgisine ulaşıldı.  

MERTOĞLU 20’SİNDE AÇIKLAYACAK

Delege seçimlerinde dilediği sonuçları alamayan mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun 20 Kasım’da kendi durumuna dair açıklama yapacağı öğrenildi. Delege seçimleri sonrasında oluşan tabloyu yakın çevresiyle değerlendirmeye devam eden Mertoğlu’nun da aday olmama ihtimali mevcut. Muhalefetin durumuna göre aday olup olmama konusunda karar vereceği öğrenilen Mertoğlu’nun delege seçimleri sonrasında eskisi kadar arzulu olmadığı konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi