YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE- CHP İzmir'de bugün 3 ilçede kongre süreci hareketli başladı. Seferihisar, Urla ve Bayındır’da yapılan kongrelerde verilen mesajlar dikkat çekti. En dikkat çeken mesaj ise CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den geldi.

“DENİZ YÜCEL İLE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP’li Sertel Seferihisar ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve CHP liderinin İzmir’de mevcut il başkanı Deniz Yücel’i destekleyeceğini söyledi. Bu durumun en üstten gelen bir destek anlamına gelmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Sertel, “Siyaseti insanla birlikte yaptığımızı unutmamalıyız. Bütün makamların gel geç olduğunu bilmemiz gerekir. Partimizi iktidar yapmak için bütün zorlukları beraber aşmalıyız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile buraya gelmeden önce oturdum. ‘Ben hiçbir ekibe bağlı değilim, sizinle ekibim. Sizden bir şey öğrenmem gerekir. Ben geçen dönem Deniz Yücel’e destek verdim. Şimdi ne yapacağız?’ dedim. Genel Başkanımız da bana ‘Aynen Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” ifadelerini kullandı.

“SERTEL’E NE OLDU?”

CHP’li Sertel’in bu çıkışına ise CHP’li birçok isimden tepkiler yükseldi. Sertel’e yönelik yapılan eleştirilerde, “Yıllardır katıldığı her programda ‘önseçimi’ savunan, önseçim diye yatıp kalkan Atila Sertel’e bugün ne oldu da böyle bir açıklama yapıyor?” şeklinde tepki gösterildi.

SOYER VE EKİBİNİN YARIŞTAN ÇEKİLDİĞİ İDDİASI!

Öte yandan CHP liderinin mevcut il başkanını desteklediğine yönelik çıkan haberlerden sonra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve siyasi ekibinin il başkanlığı yarışından çekildiği iddiası ortaya atıldı. İddiaların ise ‘Soyer’in ekibine oldukça yakın bir isim’ tarafından dile getirildiği belirtildi. Söz konusu ismin, “Bize düşen görev, Genel Başkanın tercihinin karşısında değil yanında olmaktır. Bu nedenle ne Devrim Barış Çelik’e ne bir başka adaya destek vermemiz söz konusu dahi olmayacaktır” dediği iddia edildi.

“UYUMLU YAPILAR ÇALIŞIYOR”

İddiaların ise doğru olmadığı ‘Soyer’e oldukça yakın bir isim’ tarafından İz Gazete’ye açıklandı. Mevcut il başkanının karşısında bir boşluk yaratılmaya çalışıldığını belirten kaynağımız, “İzmir’in her yerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na uyumlu yapılar çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi