Atatürk portresini indirdiği iddialarını parti ve kamuoyu gündemine taşıyan ancak ısrarlara rağmen bu vekilin kim olduğunu açıklamayan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi için süreç bugün başladı. 

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MCHP Merkez Yürütme Kurulu, Nazlıaka'nın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi kararını vermesi amacıyla dosyasını parti tüzüğü gereği Parti Meclisi'ne gönderdi. Parti Meclisi de ilk toplantısında Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk kararını oylayacak.

NAZLIAKA GERİ ADIM ATTI

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, kararın duyulmasından sonra şu açıklamayı yaptı: "Atatürk'ün portresinin 'çöpe atılması' gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır. "Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir"  açıklaması yaptı.

ZEYNEP ALTIOK AKLANDI

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da aynı iddia ile suçlanmış, bazı çevrelerce sosyal medya üzerinden lince uğramıştı. Altıok konuya dair açıklama yapsa da ancak yaşanan son gelişme ile kesin olarak aklanmış oldu. Nazlıaka'nın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi İzmir milletvekili Altıok'un aklanmasına sebep oldu.

Zeynep Altıok'un konuya dair açıklaması için TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi