CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim açıklamasından sonra milletvekili aday adaylığı açıklamaları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli kademelerde görev alan Onur Utkan İlçi milletvekili aday adaylığını açıkladı. Açıklanan erken seçimi 'baskın seçim' olarak nitelendiren İlçi,  'Şahsım adına değil gelecek nesiller için mücadele etmem gerektiğini biliyorum' diyerek adaylığını açıkladı.

İşte söz konusu açıklamanın tam metni:

"24 Haziran baskın seçimi kritik derecede önem taşımaktadır. Ekonomik krizin borazan çala çala geldiği bir dönemdeyiz. Halk katmanlarının ağır darbe alacağı aşikar bir şekilde ortadadır. Bu süreçte şahsi hareket etmem,edemem. Söylemlerin ve eylemlerin hata kaldırmayacağı, tek adam rejimine karşı demokrasinin tekrar tesisi için kavgamızın devam edeceği dönemde olduğumun bilinç ve sorumluluğundayım. Tabiri caizse Gediz kenarında bir koyunu kurt kaparsa kendimi mesul hissederim.

Hayat bana şunu öğretti ki  şahsi menfaatlerini düşünen komutanlar, savaş meydanında kaybetmeye mahkumdur. Şahsım adına değil gelecek nesiller için mücadele etmem gerektiğini biliyorum.
Partimin ve memleketimin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmem önceliğim ve Genel Başkanımıza karşı zaruriyetimdir.

Bu gerekçelerden dolayı aday mıyım, değil miyim gibi çıkmaz sokaklarda gezinmeyi zaman kaybı görüp, yetkin adaylık talebi için partinin yetkili organlarının tasarruflarını ve takdirlerini bekliyorum."

KENDİ KALEMİNDEN ONUR UTKAN İLÇİ

Bir sıfat bir insan bir ad

İlk adım Onur. Solcu ailelerin 80’li yıllarda sıklıkla koyduğu isimlerden. Mücadelenin sıfatı bende ad olmuş. İkinci adım Utkan. Mücadelenin kutlu zaferini sürdüren insan mahiyetinde. Umudun korunduğu müddetçe yaşamam için dünyaya gelmişim 1981’de Muş’un köhne öğretmen lojmanında. Töbder’li babanın ve CHP il kadın Kolları başkanı annenin dördüncü çocuğu olarak.

12 Eylül bizleri İzmir’e göç ettirmiş. Üç aylık iken beni diğer memleketim İzmir’e layık görmüş.Bundandır ki sorduklarında memleketimi anne sütünü Muş’ta aslan sütünü İzmir’de içtim derim. 

Sevgiyi,dostluğu,aşkı,bilimi,sanatı,yoldaşlığı ve adamlığı  İzmir’den öğrendim ama mücadeleyi,direnmeyi,yılmamayı,analitik düşünmeyi ve stratejik hareket etmeyi doğudan öğrendim.

Bekarım, yaşam mücadelesi evlenmeme fırsat vermedi. Çocuklarım olsa birinin adını Dünya diğerinin adını Cevahir koyardım. 

Eğitim hayatımın tamamı İzmir’de geçti. Parti eğitimim de siyasal eğitimim de dahil buna. Pek çok göreve geldim kiminin başında başkan, kiminin başında afişçi oldu. Bir o kadar da talepkar oldum görev almaya ama adın, sıfatın yerine geçen bir zamir mertebesi olan adam ve abi sözleri en büyük kazanımım ve teşvik edicim oldu. Bu zamirlerin yükü ağırdır ve aşırı sorumluluk istediğinin bilincindeyim.