CHP Narlıdere İlçe Örgütü’nde bir grup, dün akşam saat 18:30 sıralarında ilçe binasında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre grup adına açıklamayı yapan partili İnci Şimşek, ilçeye ithal aday istemediklerini genel merkez tarafından atanan Ali Engin yerine daha önce aday adaylığı sürecinde başvuru yapan sekiz kişiden birinin olmasını istedi. Grup açıklamasının ardından binadan çıkarak kısa süreli yol kapattı.

Grup adına açıklama yapan CHP’li İnci Şimşek “Narlıderelilerin adını bile bilmediği, başka ilçede oturan bir adayın atanması, Narlıdere halkının iradesini yok saymıştır. Bu gün bu adaletsiz karar karşısında aday adayları ayaktadır, CHP’liler ayaktadır, Narlıdere halkı ayaktadır” dedi.

NARLIDERE’YE YERLİ ADAY TALEBİ

CHP ilçe binasında konuşan Şimşek “Bu ilçe özgürlüğün, demokrasinin, sevginin, hoşgörünün yaşam bulduğu bir ilçedir. Bu ilçede yaşayanlar haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı mücadelesini geçmişte de sürdürmüştür. Bu gün de sürdürmektir. Bundan sonra da sürdürecektir. Narlıdere’nin kaderini, başka ilçeden aday adayı olmuş Narlıdere dışından belirlenmiş adaylar belirlememelidir.

Bu nedenle; başka ilçeden görevlendirilen, Narlıdereli olmayan adayın dayatılması Narlıdereli biz CHP’lileri ve Narlıdere halkını tedirgin etmiştir. Bilinmelidir ki; ne Narlıdere aday adayları ne Narlıdereler CHP’liler ne de Narlıdere halkı Narlıdere’ye atanan Sayın Ali Engin’in kimliği ve kişiliği ile ilgili bir sorunu yoktur.

Partimizin il başkanlığını yapmış inançlı bir partilimizdir. Elbette ki kendi siyaset yaptığı ve adaylık talep ettiği bölgesinde değerlendirilmesi uygun olan bir durumdur” şeklinde konuştu.

HAYAL KIRIKLIĞI

İnci Şimşek “Ancak yaşanan bu durum Narlıdere de 3 aydan bu yana aday adayı olarak kapıları çalan, sokak sokak gezip kendisini tanıtan, bire bir halka dokunan aynı zamanda partimizin güçlenmesi için çaba harcayan 8 tane aday adayına yönelik haksızlıktır. Ama aynı zamanda Karşıyaka da yaşayan 2. bölgede siyaset yapan, hiç ilgili olmadığı, siyaset yapmadığı bir ilçeye atanan Ali Engin’e de haksızlıktır.

Bu gün bu kentte yaşayan insanlar ve Narlıdere de partimizin başarısı için fedakarca çalışan biz CHP’lilerin, düşünceleri, görüşleri, irade beyanı alınmadan dayatılan adayla karşı karşıya bırakılmıştır.

Dünyanın en büyük adalet yürüyüşünün gerçekleştiren, bireylerin değil, halkın kararının egemenliğini savunan gezi sürecinin merkezinde yer alan partimizde, haksızlığının hukuksuzluğun ve irade gaspının bu seçim sürecinde karşımıza çıkmaması beklentisi içindeyken Narlıdere halkı ve Narlıdereli CHP üyeleri, hayal kırıklığına uğratılmıştır. Partimizin yetkilileri, ilçelerde bulunan aday adaylarını belirlerken; ilçe halkına soracağız, sivil toplum örgütlerine soracağız, kamuoyu yoklamaları yapacağız ve halkın eğilimini kesinlikle dikkate alacağız demişti” ifadelerini kullandı.

“NARLIDERELİ ADAYLAR YOK SAYILDI”

Şimşek “Bu nedenle, partimize güvenen Narlıdere’nin öz evlatları, aday adayı olmuş ve yola çıkmışlar, kendilerini halka anlatmak üzere kapı kapı dolaşarak çalışmalarını yapmışlardır. Çalışmaları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün birimleri tarafından izlendiği, kamuoyu yoklamaları ile tespit edildiği halde, Narlıdere’nin öz evlatlarının yok sayıldığı, Narlıderelilerin adını bile bilmediği, başka ilçede oturan bir adayın atanması, Narlıdere halkının iradesini yok saymıştır. Bu gün bu adaletsiz karar karşısında aday adayları ayaktadır, CHP’liler ayaktadır, Narlıdere halkı ayaktadır” dedi.

ADAY GERİ ÇEKİLSİN TALEBİ

Şimşek konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“Partimizin yetkililerine soruyoruz; bu güne kadar Karşıyaka ilçesinde oturan, Narlıdere’de bir gün bile yaşamamış, Narlıdere’yi tanımayan bir kişinin; hangi kriterlere, hangi ölçülere, hangi gelişmelere bağlı olarak Narlıdere belediye başkan adayı olarak belirlendiğini, Narlıdere halkı merak ediyor, İzmir kamuoyu merak ediyor. Partimizin genel merkezinden; Narlıdere halkının iradesine saygı duyulması ve durumun düzeltilmesini talep ediyoruz. Narlıdere halkı ve CHP’nin başarısı için emek veren ter döken parti üyeleri olarak, Narlıdere’ye dışarıdan atanan adayın geri çekilmesini, Narlıdere’nin öz evlatlarının verdiği emek ve çabanın dikkate alınarak durumun yeniden değerlendirilmesini partimizin karar organlarından bekliyoruz.”

Grup ilçe adayının belirleneceği güne kadar demokrasi nöbeti için her akşam aynı saatte ilçe binasında bir araya geleceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi