31 Mart seçimlerine iki hafta kala siyasi partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Seçim süreciyle ilgili basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor, Örgütümüz genciyle, kadınıyla gece gündüz demeden çalışıyor, projelerimizi anlatıyoruz. Aldığımız tepkiler ve sokağın sesi umut veriyor, görünen o ki, bu seçim bambaşka olacak, Martın sonunda bahar gelecek” dedi

'TENCERE KAYNAMIYOR, NEYE DOKUNSANIZ EL YAKIYOR' 

Klasik bir seçim çalışması gerçekleştirmediklerini kaydeden Arslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Her gün yüzlerce vatandaşın derdini dinliyoruz, çözüm önerilerimizi sunuyoruz, politikalarımızı ve projelerimizi anlatıyoruz. Bu iş sadece el sıkmayla olmuyor.

Çocuklarla, gençlerle, kadınlarla konuşuyoruz, çiftçiyle, esnafla dertlerini paylaşıyoruz, inanın yüzü gülen bir tek kişi yok. Her yıl değişen sınav sistemi ve yöntemi çocuklarımızın umudunu kırmış. Gençlerimiz gelecekten kaygılı, on gençten sekizi mezun olduğunda iş bulamayacağını biliyor.

Dolar kuru sizlere emanet, sanayici korkusundan yatırım yapamıyor, çiftçi mazot, gübre fiyatı nedeniyle ekemiyor, hayvancılık yapanlar belirsiz ithalat rejimi nedeniyle perişan, karşılıksız çek ve senet piyasalarda güveni alt üst etmiş durumda. Daha da önemlisi yangın mutfağa da sıçramış. Bu tablo sandığa da yansıyacaktır, görünen o ki CHP İzmir’de büyük farkla kazanırken, diğer illerde de sürpriz sonuçlar bekliyoruz. Martın sonu bahar, memleketimiz tepeden tırnağa yenilenecektir.

'ÇİRKİN SÖYLEM, SİYASİ HAKARET ÇÖZÜM DEĞİL' 

Biz seçim çalışmalarımızda vatandaşın hassasiyetlerine karşı azami özeni gösteriyoruz. Eleştirilere açığız ve başkaları gibi kimseyi azarlamıyoruz. Hangi düşünce ve görüşte olursa olsun, kökeni, kimliği ne olursa olsun hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız tasada da biriz kıvançta da, çirkin söylemler ve iftira politikası hiçbir siyasetçiye yakışmıyor. Bir yandan millet iradesi diyeceksiniz diğer yandan size oy vermeyeni zillet vb. söylemlerle suçlayacaksınız. Bu siyaset, çirkin söylem çözüm değil sorun yaratır, zaten memleketin yeteri kadar sorunu var. Ayrışmayı bu tür söylemler beslemektir.

'VATANDAŞ MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA'

Millet geçim derdinde bunlar kendi derdinde, İzmir sebze meyve hal fiyatları 15 Mart 2018 tarihinde kuru soğan 1 lira 15 kuruş iken 15 mart2019 ne olmuş tam 4 lira 20 kuruş. Patates Mart 2018’de 1 lira 40 kuruş bugün15 Mart 2019 4 liraya çıkmış. Enflasyon oranı saklamakla olmuyor Pazar her şeyi anlatıyor. Analarımız o gün evde pişirecek yemekleri yoksa patates yemeği yaparlardı, şimdi o da hayal oldu. Görünen o ki fiyatlar 4’e katlanmış.

Biz diyoruz ki vatandaşın tenceresinde aş kaynasın, onlar diyorlar ki taş kaynasın. Biz diyoruz ki herkesin evladı hak ettiği işe girsin onlar diyor ki yandaş, tanıdık, eş dost işe alınsın.

Biz belediyeciliği sadece bir altyapı hizmeti olarak görmüyoruz. Bir yaşam biçimi olarak görüyoruz. Projelerimizle, sanayiye de, turizme de, tarıma da destek vereceğiz. Üreten İzmir, örnek İzmir, çağdaş İzmir yeni bir vizyonla yoluna devam edecek. Bu amaçla güç birliği içinde tüm parti örgütü olarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi