İZ GAZETE-  Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre sürecinin en tartışmalı mahallesi olan Çiğli'nin Ataşehir Mahallesi'nde seçimlerin İlçe Yönetimi'nin kararı ve İl Yönetimi'nin oy çokluğuyla onayı sonrasında iptal edilmesi üzerine, Çiğli kökenli İl Başkan Yardımcısı Utku Gümrükçü'den sert mesaj geldi.

CHP kulislerinde adı hem Çiğli İlçe Başkanlığı için hem de İzmir İl Başkanlığı için 'Müstakbel Başkan' olarak anılan eski Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü kişisel sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak 'ant içti.

'YOLDAŞLARIMIZIN HUZURUNDA ANT İÇİYORUM'

3 Başlıklı mesajında Gümrükçü şu ifadeleri kullandı: “ 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyerek örgütlenmemeyi tembihleyen; 'her koyun kendi bacağından asılır'  felsefesini şiar edinen konformizm ile... 'Yöneticilerin elindeki gücü ya da olanakları devrimci mücadeleyi yükseltmek için değil, kendilerini daha da güçlendirmek için çıkar amaçlı kullanmaları" anlamına gelen kariyerizm ile... Yöneticilerin ellerindeki imkanlarını kullanarak, bir takım mallar ya da hizmetler dağıtarak, vaat vererek siyasal destek talebinde bulunmaları anlamına gelen klientalizm ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin onurlu üyeleri ile birlikte mücadele edeceğime bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesi için canlarını veren yoldaşlarımızın huzurunda ant içiyorum.”

Gümrükçü,İzmir İl Başkanlığına ya da Çiğli İlçe Başkanlığı'na aday olup olmadığına dair ise henüz bir açıklama yapmadı.

KONFORMİZM, KARİYERİZM, KLİENTALİZM...

İşte Gümrükçü'nün açıklamasında kullandığı '3 -izm'li kelimenin Türk Dil Kurumu'nun sözlüğündeki karşılıkları:

Konformizm: Yürürlükteki kurum, ölçüt veya şartlara, kesin olmayan katı kalıplara, eleştirici bir değerlendirme yapmaksızın uyma

Kariyerizm: Kariyer yapmayı en yüksek amaç olarak gören düşünce sistemi

Klientalizm: Genellikle cumhuriyet ve demokrasi dışı yönetim biçimlerinde otoriteyi ya da yönetimi ele geçirmeyi planlayan himaye sistemi

Editör: Haber Merkezi