"Tek adam devleti çöker, bu siyasi tarihin defalarca kanıtlanmış gerçeğidir" diyen Balbay şu noktaların altını çizdi:

NEDEN GECİKİYOR?

"Meclis 20 Ocak günü sabaha karşı sonuçlanan uzun bir maratonla anayasa değişikliğini görüştü. AKP'liler o kadar aceleci davrandı ki; görüşmeler tamamlandığı gün Saray'a gönderip hemen imzalanmasını ve aynı gün Resmi Gazete ‘de yayımlanmasını bekliyorlardı. Aradan bir hafta geçti. Hala Meclis'ten Saray'a gönderilmedi. Erdoğan önüme gelir gelmez imzalarım demişti. Bu bekletmenin sebebi ne?"

23 NİSAN OLABİLİR Mİ?

"Yasaya göre referandum, Resmi Gazete‘de yayımlandıktan sonraki 60 günü izleyen ilk pazar günü yapılıyor. Önümüzde 9 ve 16 Nisan var. Bir sonraki pazar da 23 Nisan. Attığı kimi adımları önemli günlere denk getiren AKP şimdi de gözünü 23 Nisan'a mı dikti?"

KAMU SPOTU REFERANDUM MALZEMESİ Mİ?

"AKP'nin evet kampanyasını hangi argümanlarla başlatacağı henüz kesinleşmedi. Kulağımıza bu konuda hummalı bir çalışma yapıldığı haberleri geliyor. Bunlardan biri de tüm televizyon kanallarının yayımlamak zorunda olduğu kamu spotunu evet için kullanmak mı?"

İTO'NUN MEKTUBU KİMİN ESERİ?

"Anayasa değişiklikleri daha Meclis'te iken 400 bin üyeli İstanbul Ticaret Odası üyelerine evetin nimetlerini anlatan bir mektup gönderdi. Ticaretle ilgili herkesin üye olduğu bu kuruluşun başkanı 'istikrarın sürmesi için evet demek şart' diyor. '14 yıllık kazanımları bitirmeyelim' diyor. Bu tehdit midir? Daha kampanya başlamadan yapılan bu girişim kimin eseridir?"

Editör: Haber Merkezi