HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, AKP'li Gölbaşı Belediyesi'nde Sayıştay raporunda yer alan tespitlerle ortaya çıkan “ballı atamaları” Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Sınavsız olarak atama yapılan kadrolar olarak da bilinen istisnai kadroların AKP döneminde bir kadrolaşma aracı olarak kullanıldığına dikkati çeken Doğan, önergesinde, “Kısa aralıklarla istisnai kadrolara ataması yapılan personellerin, birkaç gün içerisinde başka kurumlara geçiş yapması kamu vicdanını yaralamaktadır” dedi.

“Soruşturma başlatılacak mı?”

Doğan, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Sayıştay raporuna yansıyan atamalara ilişkin bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Sayıştay raporuna yansıyan atamalarda ismi geçen şahısların eğitim durumları nedir? Bu kişiler hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Bu kişiler neden daha 1 hafta dolmadan başka görevlere atanmıştır?

1 Kasım 2015 tarihinden bugüne kamu kurum ve kuruluşlarına ait istisnai kadrolara kaç kişi atanmıştır?

1 Kasım 2015 tarihinden bugüne istisnai kadroya ataması yapılıp daha sonra çeşitli görevlere ve diğer kurumlara ataması yapılan kişi sayısı nedir? Bunların bakanlıklara göre dağılımı nedir?

Kayyum atanan belediyelerde bulunan özel kalem müdürlüklerine kayyum atandıktan sonra kaç kişi atanmıştır?

Bu atanan kişilerden kaçı diğer kamu kurumlarına, ne kadar sürede geçiş yapmıştır? 2012 yılından bugüne istisnai kadro aracılığıyla kamu personeli olan ve hala kamu personeli olarak görevine devam eden kişi sayısı nedir?

İstisnai kadroların bu şekilde amacı dışında kullanılmasının önüne geçmek adına bir düzenleme yapacak mısınız?”

BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi