GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE-HDP İzmir Eski Milletvekili Müslüm Doğan, kendisine gelen eleştirilere sosyal medya hesabından cevap verdi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurmaya hazırlandığı partiyle adı geçen Müslüm Doğan, Davutoğlu ile görüşmesini İz Gazete’den Tugay Can’a değerlendirmişti.

YENİ BİR HATTA İHTİYAÇ VAR

Doğan, sonrasında gelen eleştirilere şöyle yanıt verdi:“Son on gündür siyasal tavrım ve siyasi çalışmalarımla ilgili yorumlar görüşler yazıldı çizildi. Hepsini saygı ile karşıladım. Ülkenin mevcut durumu çok geniş bir demokrasi ittifakını zorunlu kılmaktadır diye düşünüyorum. Bu anlamda tek kişilik devlet yönetim oligarşisine karşı yeni bir politik hattın da ihtiyaç olduğu ayrı bir gerçektir. Bu anlamda yapılacak siyasetin diyalog ve müzakereyi esas alması gerekmektedir. Sn Davutoğlu'nun tarafıma yapmış olduğu teklifte bu bazda değerlendirilmelidir. Başta Kürt meselesi olmak üzere, Alevi inancı ve öğretisinin sorunlarının nasıl çözüleceği geçmişin doğru muhasebesi v.s. konularında görüşmelerimiz  de oldu. Tüm bunlar ülkemiz siyasetinin dar alandan sıkışmış alandan alınarak geniş bir düzleme taşıma çabası olarak değerlendirilmelidir. Sn Davutoğlu'yla yaptığımız görüşmelerin ta başında düşüncelerimi açıklamıştım. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi sunarım ancak parti sürecine katılmayacağımı bildirmiştim. Yapılan çalışmaları önemsiyor ve saygı duyuyorum."

ÇÖZÜM, EN GENİŞ DEMOKRASİ CEPHESİNİN İNŞASIDIR

"Buna rağmen basında çıkan haberlerin hiç birisi doğru değildi.4 Aralıkta da geniş bir mülakatla işi sonlandırıp görüşlerimiz paylaşmıştım. Mesele ülke de gerçek bir ileri demokrasiyi inşa etmektir.Sorunlar gittikçe ağırlaşmakta özgürlükler ve demokrasi askıya alınmıştır.Türkiye Parlamento’sunun üçüncü partisi HDP'nin 6 bin kadrosu cezaevindedir. Gazeteciler, insan hakları savunucuları cezaevindedirler. Çözüm demokrasiyi inşa etmekten geçiyor.Çözüm en geniş demokrasi cephesinin inşasından geçmektedir. Çözüm ileri demokrasiyi inşa etmektir. Saygılarımla.”

Editör: Haber Merkezi