OBEN ULU - 10 gündür üzerinde “işimi istiyorum” yazılı yeleklerle haklarını aramak için eylem yapan 3 kadın işçi Gonca Çetin, Alev Çakır ve Nazlı Deniz Tan’a, İzmir’in önceki dönem milletvekili Musa Çam ziyaret ederek destek verdi. Ziyarette Musa Çam’a İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, CHP’li üyeler, DİSK Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener ile DİSK Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin de eşlik etti.

SİYASİ AHLAKSIZLIK

Bergama Demokrasi Platformu, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu ve Bergama Çevre Platformu üyelerinin de bulunduğu ziyarette bir açıklama yapan Çam; “31 Mart yerel seçimlerinin ardından ülkenin birçok yerinde belediyeler el değiştirdi. İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya, Adana gibi büyük illerde Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. Ancak Bergama’yı AKP’ye kaptırdık. Burada yaşadığımız olay son derece trajik. Bugün burada emeğin, alın terinin temsilcisi olarak çalışan 3 kadın kardeşimizin yanındayız. AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu belediye çalışanı arkadaşlarımızın ekmeğiyle oynamaktadır. Burada siyasi iktidarı hangi parti kazanırsa geldiğinde siyasi düşüncesi kendisinden farklı olanları işinden mi edecek? Bu siyasi bir ahlaksızlıktır” dedi.

YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Çam ayrıca; “Bu doğru bir tutum değildir. İnsanların aşıyla, işiyle, ekmeğiyle oynanmaz. 3 kadın arkadaşımızın burada başlatmış oldukları hak arama mücadelesini destekliyoruz. Onlarla beraberiz ve birlikteyiz. Bu mücadeleyi hep beraber sürdüreceğiz. Bergamalı hemşerilerimizin, Bergamalı 3 kadın arkadaşımıza sahip çıkacaklarını, destek vereceklerini ve bu mücadelede arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacaklarını biliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi