Seçim çalışmasına büyük kartonlara hazırlattığı oy pusulalarıyla çıkan Çam, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim çalışması için giydirilmiş özel araçla İzmir’i ilçe ilçe, mahalle mahalle geziyor.

Seçim çalışmasını İzmir’in merkezden uzak ilçe ve köylerinde sürdüren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, büyük kartona basılmış oy pusulaları ile seçmenin karşısına çıkıyor. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim çalışması için giydirilmiş araçla yola çıkan Çam, İnce’nin fotoğrafının bulunduğu baskılı tişörtle pazarlarda, kahvelerde, sokaklarda gördüğü en küçük kalabalığa bile sandığa mutlaka gitme çağrısı yapıyor ve oy pusulalarını nasıl kullanacaklarını, nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyor. Her kesimden vatandaşın büyük ilgi gösterdiği mini seçmen dersinde Çam’a vatandaş merak ettiklerini de sorup yanıtını alıyor.

İKİ PUSULADA NELERE DİKKAT EDİLECEK

Karton oy pusulalarında vatandaşa 24 Haziran seçimlerinde iki adet oy pusulası verileceğini söyleyen Çam, milletvekili seçimi için ittifak kuran partilerin aynı kutucukta yer aldığını ve bunlardan herhangi birine, ittifak kutucuğu içinde yer alan partilerin tümüne veya ittifak kutucuğunun herhangi bir yerine oy kullanmanın doğru olduğunu anlatıyor. Çam, oy pusulasının mürekkebinin ıslakken kağıdın içe doğru katlanmamasına özen gösterilmesine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için de ayrı bir pusula olduğunu gösteren Çam, burada adayların fotoğraflarının yer aldığı alanın altındaki boşluğa oy pusulasının vurulması gerektiğini, tek bir adaya oy verileceğinin unutulmamasını ve yine mürekkebin dağılmamasına özen gösterilmesini söylüyor.

AMACIM GEÇERLİ OYLARLA TEMİZ BİR SEÇİM GEÇİRMEK

Vatandaşın kafasını kurcalayan soruları da yanıtlayan Çam, “24 Haziran seçiminde oy kullanmayla ilgili hem genel seçim hem cumhurbaşkanı seçiminin aynı anda olması ve değişen sistem nedeniyle ittifaklı pusulaların seçmenin önüne gelecek olması nedenleriyle toplumun kafasında büyük bir karmaşa olduğunu gördüm. Bu nedenle seçim çalışmamı bu karmaşayı giderici görsel bir unsur da ekledim. Karşılaştığım herkese nasıl oy kullanacağını ve ayrıntılarını karton oy pusulalarıyla görsel olarak anlatıyorum. Vatandaş bu mini dersleri çok faydalı buluyor ve kafasını kurcalayan tüm soruları sorup karmaşadan kurtuluyor. Amacımız sandığa gitme oranının yükseldiği ve sandığa gidenlerinin oylarının da geçerli olduğu temiz bir seçim geçirmek. Tabi ki halkımızdan milletvekili seçiminde partim CHP’nin bulunduğu ittifaklı kutucuğu ve partimi tercih etmelerini, cumhurbaşkanı seçiminde de oy pusulasının başında yer alan adayımız Muharrem İnce’yi tercih etmelerini de istiyorum” diye açıklama yaptı.

Editör: Haber Merkezi