AKP’nin 2019 Yerel Seçimlerinde İzmir adayı olarak Denizli eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’yi göstermesini eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Çam, “AKP, İzmir’de yerel seçimlerde ısrarla 3 dönemdir ithal adayla yola çıkıyor. Bu AKP’nin iç sorunudur bizi bağlamaz. Biz CHP olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirlerken 23 Aralık’ta 30 ilçede tüm üyelerimizin iştirak edeceği bir eğilim yoklamasına gidersek AKP’nin dışarıdan aday göstermesi karşısında çok demokratik bir tavır sergilemiş oluruz. 2015 Milletvekili Seçimlerinde yapılan ön seçimde her iki bölgede toplam 64 bin vefakar, cefakar üyelerimiz sandığa gitmiş ve kendi milletvekilini oy vererek belirlemişlerdir. Bu nedenle ön seçimden çıkan arkadaşlarımın tümüne örgütümüz her zaman sahip çıkmış ve onların yanında olmuştur” diye konuştu.

GENEL MERKEZE, ÖRGÜTE VE ADAY ADAYLARINA ÇAĞRI

CHP’nin İzmir Büyükşehir Başkan adayını Aralık ayının sonunda açıklaması beklenirken Aralık ayının 3. haftasonuna denk gelen 23 Aralık’ı işaret eden Musa Çam, şu çağrıyı yaptı: “Şimdi yerel seçimlere giderken 30 ilçede en az 80-100 bin üyemizin sandığa giderek kendi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirlemesi bir demokrasi şöleni olacaktır. Hem parti il örgütümüz, hem genel merkezimiz, hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı alan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum; Gelin 23 Aralık’ta bir demokrasi şölenini hep birlikte gerçekleştirelim ve sandığa giderek başkan adayımızı seçelim.”

ÖN SEÇİM HERKESİ VEBALDEN KURTARIR!

Aday adaylık başvurusunu da tüm üyelerin katılacağı ön seçim şartıyla adayım diyerek yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Çam, yapılacak ön seçimin herkesi vebalden ve sorumluluktan kurtaracağını dile getirdi. Çam şunları söyledi: “Genel Merkeze gidip Genel Başkan ile görüşerek, İl Başkanıyla görüşmek; sanayiciler, iş adamları, sendikalar, sivil toplum kuruluşlarından destek mesajları almak veya kimi arkadaşlarımızın yaptığı gibi muhtarlarımızdan mühürlü destek mesajları almak yerine partimizin üyelerini onurlandırarak kendimizi onlara teslim etmemiz çok etik bir davranış olur. Böylece Genel Başkanımızı ve Genel Merkezimizi hem Büyükşehir Belediye Başkanımızı hem de İl Başkanımızı vebalden ve sorumluluktan kurtarmış oluruz. Tek yol sandık ve tüm üyelerle seçimdir.”

Editör: Haber Merkezi