İZ GAZETE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi saran yangın fırtınası ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçağı bulunup bulunmadığı, eğer varsa neden kullanılmadığı sorusuna; ‘’THK'nın uçakları varmış falan. Bunu neye göre söyleyebiliyorsunuz. THK'nın elinde kullanılabilecek uçak yok. Biz 45 helikopterle çalışıyoruz. Bunların yanında bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıkmış durumda. Rusya ve Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan'dan da bir uçak kullanılacak." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2019 senesinde yine kendisinin paylaştığı THK uçaklarının Teknofest için havalandığı ve gösteri uçuşu yaptığı görüntüleri paylaştı ve ‘Erdoğan’ın ‘THK’nın uçakları yok’ sözlerine tepki gösterdi.

Murat Bakan; ‘’Tayyip Erdoğan az önce "THK'nın elinde yangında kullanılabilecek uçak yok" dedi. 2 sene önce de Bekir Pakdemirli THK uçakları için 'hurda', 'motoru yok', 'uçamaz' diyordu. Bu sözlerden birkaç ay sonra o uçaklar damadın Teknofestinde kendini göstermişti!

Yemiyoruz! Affetmiyoruz!

Editör: Haber Merkezi