Cengiz ALDEMİRANKARA

7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun muhtarlara tebligatı alma yükümlülüğü getirmesinden dolayı, resmi kurumlardan gelen tebligatların, dağıtım görevlileri tarafından vatandaşların adreslerinde bulunamadığı durumlarda kapıya bir haber kağıdı yapıştırılarak muhtarlığa teslim edildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, "Özellikle büyük mahallelere gelen çok sayıdaki tebligat sayısı ise muhtarların iş yükünü artırmış, sürdürülemez bir hale gelmiştir. Trafik cezaları ve icra amaçlı gönderilen tebligatlar başta olmak üzere birçok konuda gönderilen mahkeme tebligatları mahalle muhtarlarının dolaplarında yığıldığı için muhtarlar halkın ve mahallelerin sorunlarıyla ilgilenecek zaman konusunda ciddi sıkıntı içine girmişlerdir" dedi.

'MUHTARLARIN TEBLİGAT YÜKÜ ÇÖZÜLECEK Mİ?'

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Bakan, 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Muhtarlarımızın iş yükünü ciddi şekilde artırmasıyla birlikte zaman zaman vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmelerine neden olan tebligatlardan kaynaklanan sorunların çözümü için adım atılacak mıdır?" diye sordu.

Bakan şu sorularına da yanıt istedi:

"Kapılara bırakılan haber kâğıtlarının çoğunlukla kaybolması nedeniyle vatandaşlar kendilerine gönderilen tebligattan haberdar olamadığı için mağdur olmaktadır. Sorunun çözümü için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Muhtarların mahallelerindeki sorunlara odaklanabilmesi için tebligat yükünün çağın gereklerine uygun şekilde ortadan kaldırılması için bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Söz konusu duruma ilişkin çözüm önerileriniz nelerdir?"

Editör: Haber Merkezi