AKP'den 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için İzmir'de büyükşehir belediye başkanlığına Ekonomi eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci aday gösterildi. Muhalefet partilerinden de Zeybekci'nin adaylığının resmileşmesinin ardından değerlendirmeler geldi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Nihat Zeybekci'yi sevdiğini belirtti. Zeybekci'nin adaylığının hayırlı olmasını diledikten sonra İzmir'in CHP'den alınmasının zor olduğunu belirten Bayır, "Sanayi Ticaret Komisyonu olarak kendisi ile 3 yıl çalıştık. Denizlili, İzmirli değil; 'İzmir Ege'nin en güzel kızı, kim istemez' dedi. Zordur bizden kız almak. İşte deve işte hendek. Ya atlarsın ya da düşersin. Binali Yıldırım İzmir'i almak için düştü. Zeybekci de düşeceği için şimdiden üzgünüm, üzüntülerimi bildiriyorum. Kendisini severim. Seviyeli bir yarış olacak; ama İzmir'i bizden almak zor. Hayırlısı olsun Nihat Zeybekci'ye" diye konuştu.

'HANGİ İLÇENİN HANGİ BÖLGEDE OLDUĞUNU BİLMEZ'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise Nihat Zeybekci için 'ithal aday' eleştirisinde bulundu. İzmir'de siyaset yapan AKP'lilerin bu durumu değerlendirmesi gerektiğini belirten Sertel, "İzmir'in içinden aday bulamıyorlar, dışarıdan aday ithal ediyorlar. Bu, İzmir'de siyaset yapan AKP'liler için son derece üzüntü verici, kötü bir durum. Zeybekci 5 yıl içinde bırakın sokakları, hangi ilçelerin hangi bölgede olduğunu, hangi tarafa düştüğünü öğrenemez. Ama zaten buna gerek kalmayacak. 1 Nisan'da geldiği gibi İzmir'i terk edecek. Tıpkı Binali Yıldırım örneğinde olduğu gibi" dedi.

'İZMİR'İ KAZANMA NİYETİ YOK'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise kararın bütün siyasi partilere hayırlı olmasını dileyerek, "İzmir'i kazanmak için AK Parti'nin bir gayreti yok. İzmir'i kazanmak gibi bir niyeti hiçbir zaman olmadı, olmayacak. CHP üzerinden İzmir'i malzeme yaparak, İzmir halkını şeytan gibi taşlamaya çalışıyorlar. İzmir üzerinden Türkiye'yi, Türkiye'nin değerlerini, cumhuriyeti taşlıyorlar. Ama biz İYİ Parti olarak buna fırsat ve imkan tanımayacağız" dedi. 

DHA

Editör: Haber Merkezi