Sabahın erken saatlerinde İlçe Kongre delegeleri için Ege Palas Oteli’nde düzenlenen kahvaltının ardından Konak İlçe Başkanlığı’nda yapılacak olan basın açıklamasına partililerle birlikte hareket edildi.

Etkinliğe katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur gündeme ve kongre sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

BATUR: 'BEN DE TARAFIM!'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: “2 Şubat 2018 tarihinde Konak’a atandım. Bu şerefli görevi bana tebliğ eden, her zaman yol yürümekten onur duyduğum Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim. Adaylık sürecimde Konak Örgütü beni kucakladı, bağrına bastı. Tek çatlak ses çıkmadı. Seçim döneminde böyle dinamik, donanımlı ve gayretli bir örgütle çalışmak benim için büyük bir şanstı. Vefa, sadece İstanbul’da bir semt adı değildir. Siyasette ahde vefa çok önemlidir. Ben de bu yüzden açık bir şekilde taraf olduğumu belirtiyorum. Bu süreçte genç ve başarılı yol arkadaşım, kardeşim, ilçe başkanım Çağrı Gruşçu’ya başarılar diliyorum. Partimizi iktidara taşıyacak genç yönetim anlayışını benimsemiş bir yapıyı geliştireceğine ve devam ettireceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

'HALK BİZDEN İKTİDAR OLMAMIZI BEKLİYOR'

Batur gündeme dair “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarın en önemli bileşenidir. Halk bizden parti içi iktidar değil genel iktidar olmamızı ve sorunlara çözüm getirmemizi bekliyor. Bu ayın 22’sinden sonra mücadelemiz; Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar mücadelesi olacaktır. Bununla ilgili çalışmaya başlamalıyız. Bu konuda örgütüme güvenim tamdır. Konak birlikte güzel.” Açıklamalarında bulundu.

'DAHA GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR'

Batur’un ardından kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu “Her bir sokağına mahallesine birlikte girdiğimiz, kentimizi güzelleştirmek için emek harcadığımız ve rekor oy oranına imza attığımız Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’un “Birlikte Konak” anlayışıyla; heyecanlı konuşması bize yaptıklarımızın çıtasını daha da yukarı taşıyabilecek motivasyonu verdi. Kendisine teşekkür ederim” diyen genç başkan Gruşçu:” Partiye kayıt olduğum ilk günkü kadar heyecanlıyım! Aynı heyecanı taşıyorum. O günden bugüne yaptıklarımızla, üretimimizle, çabamızla örnek bir partili olabilmek için daima çalıştık. İktidarın baskılarına rağmen yılmadık! Gençliğimizin enerjisini de ortaya koyarak ilkelerimizin iktidarı için mücadele ettik. Güvenle, emekle bağlılıkla, saygıyla, sevgiyle birleşen güzel Cumhuriyet Halk Partisi ailemizi daha da büyütmeyi birlikte başaracağız. Gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, yöneticilerimizle, komisyonlarımızla; demokrasiye, barışa, adalete, özgürlüğe inanmış kim varsa daha gidecek çok yolumuz var. Yükümüz ağır hedeflerimiz büyük.” diyerek Resmi adaylık açıklamasını salona sığmayan delege ve partililerle paylaştı.

Editör: Haber Merkezi